mynewspapers.net

Vad är orsakerna till brist på energi hos kvinnor?

Vad är orsakerna till brist på energi hos kvinnor?


Kvinnor upplever ihållande trötthet mer ofta än män, enligt webbplatsen Medical News Today, en brist på energi kan ofta orsakas av upptagna livsstilar som för lite tid för en lämplig mängd resten. Förutom hektiska schema, kan trötthet hos kvinnor också orsakas av fysiska, mentala och känslomässiga problem.

Anemi

Anemi diagnostiseras när blodprov resultat visar för få röda blodkroppar i kroppen. Anemi kan uppstå hos kvinnor på grund av blodförlust samband med menstruation, förlossning eller livmoder villkor såsom polyper och fibroid tumörer. Anemi kan också orsakas av näringsbrist av järn eller vitamin B12. Ett karakteristiska symtom på anemi är brist på energi eller trötthet.

Sköldkörtelproblem

En kvinna med hypotyreos kan märka hon har en ihållande brist på energi. Hypotyreos uppstår när sköldkörteln producerar otillräckliga mängder av sköldkörtelhormon. Detta saktar ner ämnesomsättning, vilket i sin tur orsakar trötthet.

För mycket koffein

Koffein är ett stimulerande, kan för mycket koffein faktiskt orsaka en brist på energi hos vissa kvinnor. Om en kvinna kontinuerligt konsumerar stora mängder koffein, kommer att kroppen uppleva en effekt motsatsen till stimulering. Hon kommer faktiskt känna dig tröttare än om hon skulle sluta dricka koffein alldeles.

Stress och Depression

Stress och depression kan orsaka en kvinna att uppleva brist på energi. Trötthet är ett framträdande symtom hos kvinnor som är deprimerade. Kvinnor som är under stora mängder av stress ofta har svårt att sova, och denna sömnbrist kan också orsaka en brist på energi.

Dålig fysisk kondition

Kvinnor som är underviktiga och kvinnor som är överviktiga får uppleva en brist på energi. Förutom olämpligt kroppsvikt, kan en dålig kost och en brist på motion orsaka en kvinna att känna sig trött.

Sömnproblem

Problem med att sova kan orsaka en kvinna att känna en brist på energi. Inte att få tillräckligt med sömn på grund av stress, ett gråtande barn eller av andra skäl kan leda till sömnbrist och en kvinna känner sig trött hela tiden. Sömn sömnapné, ett tillstånd där en person slutar andas i stunder när de sov, kan också orsaka en kvinna att uppleva trötthet under dagen.

Odiagnostiserade sjukdom

En oupptäckt hjärtfel eller hjärtsjukdom kan orsaka en kvinna att känna sig som om hennes energi saknas. Trötthet kan också vara ett symptom på urinvägsinfektion (UVI); en kvinna kan ha en UTI även om hon har inga uppenbara urin symptom.