mynewspapers.net

Vad är orsakerna till brännande fötter?

Vad är orsakerna till brännande fötter?


Brännande fötter, eller brinnande fot syndrom, är ett tillstånd där fötter känner smärtsamt hot. Det är vanligt att människor som är 50 och äldre att klaga om syndromet och dess symptom. Men det finns olika orsaker som kan föra på brinnande fot syndrom, de flesta av dem är inte allvarliga. Genom olika behandlingar och livsstilsförändringar, kan de flesta symptom av brinnande fötter styras.

Symtom

Det vanligaste symtomet av brinnande fot syndrom är känslan av fötterna bränning. Ibland kan denna bränning känna plågsamt varmt; andra gånger förbränning kan vara lindriga. Andra symtom av brinnande fot syndrom är rodnad, svullnad eller en stickande känsla i fötterna. Ibland kan denna bränning vara så smärtsamt att en person kan ha svårt att sova.

Orsakar

Orsakerna till brännande fötter kan vara något så enkelt som trötta fötter eller skor som inte passar ordentligt. Om du befinner dig stående på fötterna under långa perioder under dagen, kan detta vara orsaken. Andra mindre allvarliga orsaker är irriterande tyger eller svampinfektioner som fotsvamp. Allvarligare orsaker till brännande fötter är alkoholism, nervskador, Sköldkörtelrubbningar, blod störningar diabetesneuropati, HIV/AIDS, njursvikt, leverskada, gastric bypass-operation, perifer artärsjukdom och anemi.

När du ska söka vård

Söka läkarvård omedelbart om sveda kommer på plötsligt efter att du har varit utsatt för ett giftigt ämne. Detsamma gäller om du är diabetiker och sveda kommer plötsligt och fötterna har öppna sår. Om sveda fortsätter när du har provat egenvård i flera veckor, boka en tid till din läkare. Det är också bäst att boka tid om förbränningen har blivit intensiva, mer smärtsam började sprida sig i benen eller du har förlorat känslan i dina tår och fötter.

Diagnosen

Du läkare kommer att vilja veta vad som orsakar dina fötter att kännas som de brinner innan han ordinerar en behandlingsplan. Du kommer förmodligen tillfrågas om din nutidshistoria och hälsa. I ett försök att fastställa orsaken till dina symptom körs tester som en MRI, blodprov och röntgen.

Behandling

Om orsaken till din brännande fötter är så enkelt som trött och överarbetade fötter, kan du bli ombedd att vila fötterna på en förhöjd nivå, ha mer bekväma och bättre passande skor och blöta fötterna i ett bad med kallt vatten. Du kan också bli ombedd att bära magnetisk terapi sulor. Om smärtan orsakas av en infektion, kommer du troligen ordineras en aktuell kräm och antibiotika för att behandla svampinfektion. Om symtomen orsakas av en allvarlig sjukdom, måste det sjukan behandlas för att lindra den brinnande i fötterna.