mynewspapers.net

Vad är onkologi sjuksköterska krav?

Vad är onkologi sjuksköterska krav?


Baserat på data från 1995 till 2006, beräknar American Cancer Society att läkare skulle diagnostisera över 1,5 miljoner nya fall av cancer i 2010. Dessa och tidigare diagnostiserad cancerpatienter genomgår enorm stress under kemoterapi och strålning behandlingar. Onkologi sjuksköterskor hjälpa patienter igenom denna svåra tid. Dessa sjuksköterskor specialiserar sig på arbetar med cancerpatienter och är väl utrustade för att hantera de utmaningar relaterade till onkologi.

Grundutbildning

Enligt Degreedirectory.org och presidiet för Labor Statistics (BLS), måste onkologi sjuksköterskor börja karriären med en college examen, till exempel en associate's degree i omvårdnad (ADN) eller en kandidatexamen i omvårdnad (BSN). En kandidat behöver du normalt minst två till fyra år av kurser. Dock accelereras vissa omvårdnad program. Under detta inledande skede, kandidater lära sig grundläggande färdigheter, villkor och tekniker, och öva på att använda omvårdnad utrustning.

Licensieringen

När kandidaterna har avslutat programmet omvårdnad, måste de fylla det nationella rådet för licensieringen Examination för sjuksköterskor (även känd som den NCLEX-RN). Alla 50 stater kräver sjuksköterskor (inklusive de som specialiserar sig på onkologi) att passera NCLEX innan de kan utöva lagligt. Detta test säkerställer att sjuksköterskan har uppfyllt kraven på utbildning och färdighet att behandla patienter enligt riktlinjerna för statligt.

Avancerad utbildning

Licensierade RNs som önskar bedriva onkologi måste slutföra en magisterexamen program som fokuserar på onkologi, eftersom specialisering gör dem avancerad praxis sjuksköterskor. Denna grad visar arbetsgivare och annan medicinsk personal att de ha avancerade kunskaper om att arbeta med cancer. Beroende om omvårdnad programmet är normala eller påskyndad, ta blivande onkologi sjuksköterskor ett till två år att slutföra en magisterexamen. Sjuksköterskor behöver inte få magisterexamen omedelbart efter det att deras BSN och licens (de kan öva i flera år som allmän RNs innan man beslutar att specialisera sig på onkologi), men detta är den snabbaste vägen till att få in i onkologi församlingen.

Certifiering

Onkologi sjuksköterskor bör bli certifierade i onkologi genom onkologi sjuksköterska certifiering Corporation eller liknande institution efter att ha fått sin magisterexamen i onkologi omvårdnad. Även om denna certifiering inte krävs tekniskt av någon stat, majoriteten av arbetsgivarna vill certifierade sjuksköterskor, och certifiering ökar kraftigt oddsen av sysselsättning och tas på allvar som en läkare.

Fortbildning

Onkologi sjuksköterskor, som andra sjuksköterskor, måste slutföra Fortbildningscentralen kurser för att hålla deras omvårdnad certifiering och licens nuvarande. Dessa kurser lär ut nya metoder för behandling av cancerpatienter och den senaste tekniken och läkemedel tillgängliga för behandling av cancer. Dessa krav garanterar att onkologi sjuksköterskor håller sig à jour med eventuella ändringar i fältet och att patienterna får state-of-the-art vård. Det exakta antalet timmar som krävs för vidareutbildning varierar beroende på den stat där onkologi sjuksköterska metoder.