mynewspapers.net

Vad är omgivande belysning?

Vad är omgivande belysning?


Omgivande belysning beskriver den viktigaste källan till belysning för lokal eller utrymme. Vanligtvis blir det första ljuset du slår på i ett rum. I dagsljus kommer omgivande ljus igenom fönster och takfönster.

Funktion

Anses vara basnivån av belysning, gör omgivande belysning ett rum mer välkomnande genom att eliminera starka mörk-ljus kontraster, enligt homedoctor.net.

Typer

Källor till omgivande belysning inkluderar fönster, takfönster eller centralt belägna takelement som ljuskronor, fans och infällda armaturer.

Energi överväganden

Belysning konton för cirka 20 procent av elräkningen för den genomsnittliga amerikanska hem, enligt US Department of Energy. För att spara pengar och energi, föreslår departementet med hjälp av Energy Star-godkänd armaturer och kompakta lysrörslampor.

Andra typer av belysning

Arbetsbelysning ger en direkt källa av ljus för en viss aktivitet som behandlingen eller matlagning, medan accentbelysning används för att belysa visas objekt eller sätta stämningen i ett rum.

Fotografi sikt

Allmänbelysning avses i fotografi, något ljus som inte levererats av fotografen. Solljus, levande ljus eller ljus från omgivande lampor kan producera omgivande ljus i ett fotografi, enligt Photography.com.