mynewspapers.net

Vad är Normal Estradiol nivåer?

Vad är Normal Estradiol nivåer?


Estradiol är ett hormon, speciellt en typ av östrogen i kvinnans äggstockar. Läkare för ofta test för att avgöra hur väl äggstockarna fungerar för kvinnor lider av infertilitet eller har klimakteriet symtom.

Provningen

Estradiol testet uppstår vanligtvis på dag tre av en kvinnas menstruationscykel (med dag ett att vara den första dagen i menstruationen) genom att utvärdera tagits från patientens arm.

Normala nivåer

Normala nivån resultat för estradiol testet inte är tydligt definierade, enligt den avancerade fertilitet Center i Chicago. De vilja se nivåer lägre än 80 picogram per milliliter.

Onormala nivåer

Högre nivåer än normalområdet kan ange fattiga ovariell reserv (leverans av en kvinnlig resterande ägg) eller dålig ägglossning.

Betydelse

Onormal estradiol nivåer kan indikera att en kvinna skulle ha minskat svar på ägglossningsstimulerande läkemedel (såsom klomifencitrat) och minskade chanser att framgångsrika provrörsbefruktning.

Överväganden

Testet för normala nivåer av estradiol sker ofta i samband med follikelstimulerande hormon test, enligt den avancerade fertilitet Center i Chicago. Follikelstimulerande hormon är det hormon som ger mogna folliklar (eller äggen).