mynewspapers.net

Vad är några bra tal ämnen?

Vad är några bra tal ämnen?


Tal ämnen måste intressera och engagera publiken. Tal ämnena måste också frågan till dig på något sätt för dig att leverera föremål för tal med ett djup av information och passion som drar i publiken och gör dem bryr sig om detta specifika ämne.

Kontroversiella frågor

Bra tal ämnen innefattar frågor som kan debatteras. Dessa tal ämnen kan hävdas på vardera sidan av frågan som pro eller con. Heta knappen frågor garner både press och studier, som ger dig mängden forskningsinformation behövs för att formulera punkterna i ditt tal samt information för genmälen frågor. Kontroversiella tal ämnen skulle kunna omfatta staterna rätt att reglera godtagandet av samma kön äktenskap, olika aspekter av rätten till abort, ålder lönsamhet både före och efter födseln, om huruvida människor bör kunna välja rätt att dö, rätt av regeringen att begränsa eller utvidga hälso-och sjukvård och om det finns media bias.

Grön ämnen

Bra tal ämnen omfattar gröna frågor som rollen av kärnenergi, om de miljömässiga riskerna överdrivits, sätt att vara grön ännu ekonomiskt genomförbart eller jakt roll i en miljömässigt ansvarsfull kultur. Gröna frågor skulle kunna omfatta hur man skapar en ekologisk trädgård; Hur man skapar mindre avfall. och hur man använder mer naturliga produkter på våra gräsmattor, i våra kroppar och runt huset. Gröna frågor kan vara att utforska den långsiktiga gröna situationen av kompakt fluorescerande lampor (lågenergilampor) eftersom de innehåller kvicksilver och orsaka en miljöfara när brutit.

Göra det politiska

Tal ämnen av intresse inkluderar politiska frågor. Goda politiska ämnen kan inkludera värdet av militärt ingripande utomlands, höger om en president att följa eller inte följa lagar redan på böcker, olika scenarier när det gäller framtiden för Social trygghet, om högsta domstolen har rätt att avgöra ärenden på grundval av utländsk lagstiftning och precedences eller om de bör basera fall endast på den amerikanska konstitutionen och lagar (eftersom högsta domstolen justices avlägga en ed att upprätthålla författningen en het knappen politisk fråga för ett tal kan vara om högsta domstolen Justices som bas en omröstning om utländsk lag är, i huvudsak brott mot sin ED). En annan politisk fråga är huruvida varje medborgare bör åläggas att visa en bild-ID innan omröstningen. Gå tillbaka i historien och hålla ett tal i historisk politisk person, som Lincoln och kampen mot slaveriet.

Personliga, informativt, humoristisk

Några anföranden är informativa och kan även vara humoristisk. Du kan skriva och hålla ett tal på att lära sig hur man kör. Lägg till roliga händelser för en humoristisk tal, eller använda statistik för ett mer informativt anförande. Hålla ett tal om att vara barnvakt med humoristiska saker som händer, eller hur man blir en certifierad barnvakt. En intressant livshistoria kan bli ett bra och intressant tal ämne.