mynewspapers.net

Vad är några alternativ till prostata biopsi?

Vad är några alternativ till prostata biopsi?


Prostata biopsi är en invasiva kirurgiska ingrepp som ofta används för att diagnostisera förekomsten av prostatacancer hos patienter som uppvisar symptom på potentiella prostatic tumörer. Prostata biopsier är riskabelt, och i många fall är inte nödvändiga. Enligt den amerikanska urologiska Association, prostata biopsi "vanligen orsakar en mängd olika komplikationer,", från smärta och obehag till rektal blödning och svår infektion. I en annan studie av Oregon Health och Science University gett 92 procent av männen prostata biopsier "var finns har ingen cancer eller låg till måttlig cancer." Män tänker på genomgår en prostata biopsi kanske vill först överväga en av de säkrare, icke-invasiva alternativ.

Datortomografi

Dator datortomografi (CT) skanning, som ger tredimensionella bilder av inre organ genom att kombinera många två-dimensionell röntgen på en roterande axel, är oftast inte detaljerade eller tillräckligt kraftfull för att identifiera prostatic cancerceller i deras tidiga faser av tillväxt. KATT skanningar är i hög grad ineffektivt för att diagnostisera och övervaka prostatacancer, men de är användbara för att hjälpa till att utesluta andra möjliga sjukdomar eller skador som orsakar liknande symtom som prostatacancer.

MRI

Magnetisk resonanstomografi (MRT) producerar mycket mer detaljerad och hög kontrast utsikt över interna kroppsliga funktioner än katt skanningar, vilket gör det ett speciellt effektivt verktyg för att identifiera onkologisk (cancer-relaterade) problem. Inte bara är MRI icke-invasiv, inte kräver exponering för strålning. Tillräckligt detaljerade MRI test resultat kan vara för att bekräfta förekomsten av prostatacancer utan behov av en biopsi, särskilt när den används tillsammans med andra diagnostiska verktyg som PSA (prostata specifikt Antigen) tester, CAT genomsökningar och ultraljud.

Power färg Doppler Sonogram

Power färg Doppler sonogram, även känd som Power färg Doppler ultraljud eller upprepa sonogram är smärtfri, säker och relativt billigt att utföra. De erbjuder patienter en kraftfull metod som kan upprepas för att övervaka Återställningsförlopp med minimalt obehag. Hög upplösning och levande färgbilder ge mer detaljerad testresultat än MRI, katt skanningar eller mer traditionella ultraljud tekniker, och ofta till en lägre kostnad.