mynewspapers.net

Vad är nackdelarna med att inte äta hälsosamt?

Vad är nackdelarna med att inte äta hälsosamt?


Över en miljard överviktiga vuxna finns i världen, med cirka 300 miljoner av dem klassas som överviktiga, enligt WHO. Ohälsosam mat bidrar till problemet. En värld av snabbmat bekvämlighet, supersize frestelser, hoppa över måltider och hetsätning kan leda till avsevärda nackdelar för dem som sysslar med dessa ohälsosamma äta metoder.

Vikt frågor

Ohälsosamma äta val kan få dig att bli överviktiga eller feta. Även om du diet för att förlora vikt, så länge du fortsätter ett ohälsosamt ätande mönster, kommer du återfå vikten.

Hälsofrågor

Olika hälsofrågor kan resultera från att inte äta hälsosamt. Om du äter en kost som innehåller mycket mättat fett och socker, kommer du sannolikt att bli överviktiga eller feta på grund av dålig kost. I sin tur ökar risken för högt blodtryck, stroke och kroniska sjukdomar som vissa typer av cancer, hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes, enligt WHO.

Ätstörningar

Ätstörningar kan utvecklas från ohälsosamma matvanor, särskilt i unga flickor, enligt WomensHealth.gov. Ett vanligt ohälsosamt sätt ungdomar försöker att förlora eller kontroll vikt är fasta, hoppa över måltider eller tobaksbruk. Binging och rensning används också, som består av att äta en stor mängd livsmedel och sedan tvinga sig själv att kräkas efteråt.

Emotionella problem

Inte äta hälsosamt kan leda till att vara överviktiga eller feta, bedriver ätstörningar eller utveckla hälsofrågor. Alla dessa kan leda till känslomässiga frågor som gör det svårt att bryta den onda cirkeln av ohälsosamma äta praxis. Depression och ångest är båda kopplade till ätstörningar och övervikt.