mynewspapers.net

Vad är nackdelarna med återanvändas väskor?

Vad är nackdelarna med återanvändas väskor?


Eftersom återanvändningsbara påsar inte behöver kasseras efter bara en eller två utflykter, är de ett naturligt miljövänligt val. Att de är mer hållbara än papper eller plastpåsar, har varje återanvändningsbar väska nackdelar som konsumenter bör ha i åtanke när de handlar för och använder dessa produkter.

Polypropylen påsar

Detta är tjocka plastpåsar som är gjorda av återvunnet eller nya polypropylen (en typ av plast). De är av lägre kvalitet än många återanvändningsbara tygkassar och kan slits ut med tiden. Dessutom polypropylen påsar som inte är gjorda av återvunnet material, såsom disponibel plastpåsar, tillverkas av råolja och är resurskrävande att producera.

Jute väskor

Jute är en mjuk vegetabiliska fibrer som är snurrade för att skapa hållbara, långa trådar. Ett annat namn för jute är hessian. Även om jute väskor är starka, de kan inte hålla fuktiga ämnen och kommer inte att hantera läckor bra eftersom jute inte är en mycket vattenavvisande material. Många grödor som producerar jute är inte ekologiska, så de odlas och skördas med bekämpningsmedel eller andra skadliga kemiska material. I många fall jute är inte spunnits nära väska tillverkare, så den klimatpåverkan som härrör från transport eller importera jutekassar är betydande. Dessa påsar kan också vara dyrare än deras polypropylen eller bomull motsvarigheter.

Kalikå, Canvas och bomull väskor

Kalikå påsarna är tillverkade av en typ av bomull som inte är fullständigt raffinerad. Det är oblekt och allmänt använder färre resurser och kemikalier för att producera. Albury Enviro påsar försiktighet som kalikå kräver en enorm mängd vatten och bekämpningsmedel att producera om det inte är ekologiskt odlade. Det är inte fukt-resistent som jute, och det är också dyrare än repurposed plastpåsar. Bomull och duk påsar har samma nackdelar, men eftersom de är mer raffinerade och förädlade än kalikå, varje använder ännu mer resurser för att producera.

Hampa väskor

Green Living Tips påpekar att hampa väskor är dyrare och svårare att komma med än andra återanvändningsbara påsar. Detta beror på att regeringarna är ofta ovilliga att bevilja godkännande för jordbrukare att odla hampa kommersiellt på grund av anläggningens negativa associationer med marijuana. Eftersom de flesta hampa produkter importeras, använder de en större mängd växthusgaser genom transport förfaranden än återanvändningsbara påsar som produceras inom landet.