mynewspapers.net

Vad är nackdelarna med artificiell Insemination hos kor?

Vad är nackdelarna med artificiell Insemination hos kor?


Vid artificiell insemination införs artificiellt sperma från en tjur i fortplantningsorganen av ko. För närvarande är 80% av alla mejeriprodukter honor i Förenta staterna uppfödd av AI, med en mycket lägre andel av nötkött kor avel genom AI. Användning av överlägsen tjurar genom AI förbättrar genetiken av kalvar och avel besättning. Det finns dock vissa nackdelar. AI kräver ofta mer arbetskraft, pengar, utrustning och faciliteter än naturlig parning.

Teknik

Under AI infogas en disponibel kateter som innehåller bull sperma i den kon vagina. Katetern styrs in i livmoderhalsen och sperman deponeras i livmoderhalsen och livmodern. Under denna process bistår en behandskade hand och arm inuti den kon ändtarmen förfarandet. Ett nötkreatur hantering möjligheten att säkert är hindra kon nödvändigt. Förfarandet äger utbildning, övning och färdighet. Det krävs mycket mer arbete än att vrida en tjur i en grupp kor för naturlig parning.

Bull sperma

Sperma är vanligtvis samlas in med hjälp av en konstgjord vagina. En lösning är till sperma att utöka vätskan. Färsk sperma lagras för en till fyra dagar. Behållare med fryst sperma lagras på obestämd tid i flytande kväve tankar. Insamling och bearbetning av sperma kräver utbildning och specialiserad utrustning. Fryst sperma finns att köpa. Förvaring av inköpta sperma kräver en vakuum förslutna metall behållare med flytande kväve som ger en temperatur på-160 grader C.

Dags att rasen

Kor visar tecken på östrus eller värme var 18 till 24 dagar. Korna kvar i värmen i ungefär en dag. Om en ko i östrus på morgonen, är hon uppfödd på eftermiddagen. Om kon visar tecken på värme på eftermiddagen, är hon oftast födde upp nästa morgon. Utbildad personal måste finnas lätt tillgängliga om AI används.

Östrus upptäckt

Östrus upptäckt kräver mänskliga observation. Kor observeras under minst 30 minuter i den tidiga morgonen och 30 minuter nära sunset. Den kon beteende visar östrus. Under bäst omständigheter upptäcks endast 80-85 procent av korna i östrus av observation. Noggrann dokumentation är nödvändigt att avgöra vilka kor kan vara i värme. Identifiering av östrus mjölkkor är oftast lättare än i en besättning som köttdjur. Mjölkkor är inför mjölkningen ladan två eller tre gånger per dag och är lättare att observera. Nötkött kor hanteras inte på en regelbunden basis.

Success Rate

Ett realistiskt mål för AI är en första service befruktningen 55 procent eller mer. Detta innebär att 45 procent av korna uppfödd av AI inte kommer bli gravid under första uppfödning. Genomsnitt 1.8 tjänster per befruktningen är vanligt.