mynewspapers.net

Vad är majs nötter?

Vad är majs nötter?


Majs nötter är ett populärt mellanmål av rostade eller friterade majskorn som saltas och smaksatt. De har blivit en stapelvara i snacks i hela USA och Kanada, och finns i flera olika smaker. Skapad på 1930-talet, har majs nötter genomgått betydande förändringar i produktion sedan starten. Men det är en vanlig missuppfattning, majs nötter innehåller inte alla nötter alls och är bara gjorda av majskorn.

Ingredienser och förberedelser

Majs nötter är gjorda av kärnor av majs som har doppats i vatten i flera dagar innan att vara antingen rostade eller friterade. Vatten hjälper kärnorna behålla sin storlek när de är tillagade. Kärnorna är grillat eller stekt tills de är hårda och spröda, och oftast är saltade flera gånger under processen. Kärnorna är sedan smaksatt innan att vara förpackat eller serveras.

Historia

"CornNuts" är det mest populära märket majs nötter, ägs av krukor, ett dotterbolag till Kraft Foods. CornNuts uppfanns av Albert Holloway 1936, och var gjorda av majs odlas i USA På 1960-talet började CornNuts använda Cusco majs från Peru på grund av dess större kärnor. De igenkännliga CornNuts säljs i butiker idag är gjorda av en hybrid version av Cusco majs odlas i Kalifornien.

Smaker

Även om majs nötter kan göras av vem som helst med tillgång till majskorn, fortfarande CornNuts det mest populära märket. CornNuts finns i olika smaker, inklusive Original (saltade), Caliente Mix, grill, Chile Picante, Ranch och Nacho ost.

Cornick

Cornick är en filippinska variant av majs muttern. Cornick bitar är mindre och crispier än majs nötter, men är tillverkade av samma process. En populär sort av cornick är "chichacorn," som är gjord av klibbig säd. Klibbig majs odlas i Ilocosregionen i Filippinerna och ger betydande inkomster för jordbrukarna säljer sina produkter som skall användas för produktion av cornick.