mynewspapers.net

Vad är livsmedel som förbättra njurfunktionenNjurarna är en uppsättning viktiga organ som har en betydande inverkan på övergripande heath. Njurarna är ansvariga för att ta bort avfall från kroppen och spelar en viktig roll i blodtryck och hormon funktioner. Du kan främja njure hälsa genom att undvika höga halter av natrium, kalium och protein i kosten. I stället ska välja livsmedel som ger samma fördelar utan att någon av de artiklar som är dåligt för njurarna.

Vatten

Nästan alla får ett ökat vattenintag. Dricka mycket vatten förhindrar uttorkning och hjälper njurarna filtrerar blodet. Njurarna behöver vatten för att producera urin. Utan det bildar avfallet solid njursten som smärtsamma att passera genom urinröret. Dricksvatten förhindrar också urinvägsinfektioner. Det är ett välkänt faktum när urinvägsinfektioner försämrar, de kan utvecklas till njure infektioner som kräver inläggning på sjukhus och kan orsaka irreversibla skador på njurarna.

Natrium substitut

Om din kost innehåller mycket salt, löper du risk för högt blodtryck, hjärtsjukdomar och njursjukdom. Om du vill hålla dina njurar frisk, håll dig borta från saltat livsmedel. Du kan minska din natriumintaget med så mycket som 30 procent genom att inte lägga salt på bordet. Vissa människor vänder sig till salt substitut att förbättra sin njure hälsa. Om du använder en natrium ersättning, undvika en med kalium som ingrediens. Förhöjda nivåer av kalium kan vara skadliga för din njure hälsa.

Rice

Du bör också undvika kalium för korrekt njurfunktion. Dina nerver och muskler behöver kalium att arbeta, men höga kalium nivåer kan försvaga musklerna. Njurarna ta bort överskottet kalium från blodet när de fungerar som de ska. Om du har för mycket kalium i blodet, kommer njurarna att tvingas arbeta hårdare för att ta bort den. En av de mest mångsidiga livsmedel som också låg på kalium är ris. Genom att ersätta ris för potatis, kan du minska ditt kalium intag och främja sund njurfunktion.

Soy mjölk och ost

Dina ben behöver mineral fosfor att vara stark. Friska njurar kommer att hålla halterna av fosfor i blodet blir för hög och att ha negativa effekter på din hälsa. För mycket fosfor kan vara mer än njurarna kan hantera och orsaka njursvikt. Detta orsakar nivån av fosfor i blodet att fortsätta att öka, att göra dina ben svaga och sköra. Mejeriprodukter innehåller mycket fosfor. Ersätta mjölk och ost för versioner med soja kommer att kraftigt minska ditt fosfor intag och kan öka din hälsa njure.

Grönsaker

Som protein metaboliseras, tillverkas restprodukt urea. Njurarna ta bort Ureaen från kroppen. Protein är en nödvändig del av din diet, men för mycket protein kan överbelasta njurarna. Ett sätt att öka njure hälsa är att skära ner på protein. Du kan ersätta stora mängder av proteiner i kosten med grönsaker. Två eller tre gånger i veckan, försöka göra grönsaker huvudkomponenten i din måltid istället för kött. Vegetariska alternativ kommer att göra underverk för din njure hälsa. Till exempel kan du ersätta en bit pepperoni pizza för veggie pizza.