mynewspapers.net

Vad är latex handskar används för?

Vad är latex handskar används för?


Snappning ljudet av någon sätta på latexhandskar tillhör en bekant gå till läkarmottagningen. Latexhandskar har en mängd olika användningsområden, vilket är inte bara för läkare. Eftersom latex handskar är billigt, disponibel, sanitära och minimalt påverkar din känsla för beröring, är de användbart i situationer där du vill skydda händerna från vätskor, kemikalier eller infektion.

Medicin

Latexhandskar används av någon läkare som kan komma i kontakt med kroppsvätskor. Handskar skydda utövaren från någon potentiellt smittförande vätskor, blockerar överföringen av kemikalier, mikrober och sjukdomar som HIV. Sterila latex handskar är disponibel så läkaren inte behöver oroa dig för överföring av vätskor eller infektioner från en patient till en annan.

Vetenskapen

Forskare som arbetar med farliga kemikalier använder latexhandskar för att skydda sin hud. Andra typer av plasthandskar är lämplig för de flesta vetenskapliga användningsområden, men enligt University of Bath, Storbritannien, endast latex handskar skyddar mot kemikalier som metanol och aceton. EPA varnar att vissa kemikalier kommer att penetrera latexhandskar, såsom de kemikalier som används att strippa polyuretan finish.

Städning

Precis som forskare använder latexhandskar för att hålla kemikalier från sina händer, Använd latexhandskar för att skydda händerna när rent hus. Handskar kommer att skydda händerna från tunga diskmedel tvål som torkar ut huden och rengöringsprodukter som blekmedel och ammoniak.

Brottslighet lösa

Poliser och rättsmedicinsk utredare bär latex handskar att undvika korrumperande bevis på en Brottsplats och skydda utredare från kontakt med potentiellt farliga vätskor och kemikalier. Enligt polisen Magazine är det viktigt att använda handskar vid hantering av bevis för att undvika att förstöra fingeravtryck vänster nonporous ytor som glas. Bära handskar förhindrar också att utredaren lämnar bakom hennes egna utskrifter på scenen. Eftersom latex handskar är disponibel, använda utredaren ett nytt par handskar på varje Brottsplats.

Ballonger

Håll öppnandet av en Latexhandske upp till munnen och blåsa på den för att göra en ballong. Latex handskar är lufttät. Om du försegla ballongen genom att knyta från botten, kan du rita på ballongen med en permanent spritpenna. Rita på handsken efter blåsa upp det, eftersom ytan av handsken kommer sträcka när du blåsa upp det.