mynewspapers.net

Vad är kostnaden för att ånga rengöra en soffa?

Vad är kostnaden för att ånga rengöra en soffa?


Familjen soffan är en av de högsta trafikmiljöer i alla hem, och som sådan den behöver rengöras regelbundet. Även om enstaka fläcken kan tas om hand med en plats behandling, om du vill djupt rengöra din soffa, behöver du en ånga renare. Lyckligtvis rengöring din soffa med ånga behöver inte vara dyrt och kommer att eliminera både oönskad lukt och fläckar från dina möbler.

Hyra utrustning

Det mest kostnadseffektiva sättet att få din soffor ånga rengörs är att hyra en ångtvätt och köpa steam-rengöring lösning. Många livsmedelsbutik kedjor har ånga renare uthyrning och ladda en daglön mellan £13 och £26. Du kan också hyra bilagor som maskinen mot en extra avgift. Förutom kostnaden för hyra av utrustning, måste du köpa steam rengöringsvätska, som sträcker sig från £2 till £5 per flaska. Du ska inte behöva mer än en flaska att ånga rengöra en soffa.

Hyra en tjänst

Om du inte har tid eller energi att hyra steam rengöringsutrustning och behöver din soffa rengöras bråttom, kan du hyra en ånga städning. Beroende på din plats, kan rengöring från en nationell kedja med ånga kosta mellan £39 och £58 för en enda soffa. Om du har mer än en soffa som ska rengöras, kan du räkna med att betala £19 till £26 per extra soffa.

Inköp av utrustning

Köpa en ånga renare är det dyraste sättet att ånga rengöra din soffa. Ångtvättar är i allmänhet ganska dyra, med medeltunga ångtvättar börjar runt £97 och tunga ångtvättar (som den typ du kan hyra) går för £162 till £195. Lätta ångtvättar fungerar inte på en soffa, som de är avsedda att rengöra tunn stoppning. Ångtvättar kan enkelt köpas hem förbättring butiker som Home Depot och Lowes som väl lika stor låda återförsäljare som Walmart och Target.

Överväganden

Beslutar vilken metod du använder beror på din budget och hur ofta du vill rengöra din soffa. Om du bara vill rengöra soffan en gång och vill hålla det så billigt som möjligt, blir hyra en ånga renare det bästa alternativet. Hyra en tjänst är också ett bra alternativ om du endast vill rengöra soffan en gång, och har inget emot att betala lite extra att spara tid och ansträngning. Men om du vill rensa din soffa regelbundet, blir det mer kostnadseffektivt att köpa en ånga renare. Om det kommer att vara mer pengar på framsidan, efter den tredje eller fjärde ångan Rengör, kommer att kostnaden för ånga renare understiga maskinuthyrning/avgifter du skulle ha betalat annars.