mynewspapers.net

Vad är klä Business Casual till Semi-formella?

Vad är klä Business Casual till Semi-formella?


Det är viktigt att veta hur man klär i spänna av business casual att Semi-formella eftersom detta är den typiska sortiment av klädkoder i näringslivet. Mellan dessa två ändar av spektrumet kommer du också hitta informella klädkoden och smart casual. Att veta vad varje av dessa klädkoder är viktigt för alla i näringslivet.

Business Casual

Business casual är allmänt mest avslappnad form av klänning som är godtagbart i en företagsmiljö. Det är också en av de vanliga klänning som finns i dagens företag. Business casual innebär vanligtvis bär en collared skjorta. Allmänhet en skjorta bör en skjorta, men ibland en polotröja räcker. För kvinnor, en blus är ett bra val, men en tröja är acceptabelt. I business casual är det acceptabelt att bära klänning byxor eller khaki byxor (eller en kjol för kvinnor). Bär en kavaj eller sport pälsen är valfritt. Skor kan inkludera vardagsskor såsom loafers eller skor med en kattunge läka för kvinnor. Jeans, icke-collared skjortor (förutom tröjor för kvinnor) och sneakers accepteras inte i business casual klädsel.

Smart Casual

Smart casual är ett litet steg upp från business casual. Smart casual kräver en collared skjorta (pikétröjor gör) för män. Kvinnor kan bära moderiktiga toppar, stickade toppar eller byglar. Byxorna kan vara klänning byxor men inte khakis. För kvinnor är en designer kjol acceptabelt. Smart casual klädsel kräver en kavaj eller Sport kappa för män, en jacka är frivilligt för kvinnor. Band som är valfria i denna klädkod. Skor kan inkludera loafers, skor och klackar, men inte sneakers. Casual kostymer kan ibland passa in i smart casual stilen i klänning.

Informella

Informellt är den standard klädsel för företag, det är den traditionella och konservativa stilen klänning sett i de flesta företagsmiljöer. Det kallas ibland för västerländska företag klädsel. Trots sitt namn är informella klädkoden mer formella än det är casual. För män innebär det bär en kostym, collared skjorta och slips. För kvinnor är informella lik, vilket vanligtvis innebär en kostym med en kjol och en blus. Skor i denna kategori är finskor för män och klackar för kvinnor. Förutom business inställningar, kan denna klädsel bäras i andra situationer som begravningar, några bröllop och några sociala kopplingar.

Semi-formella

Semi-formella är en typ av klänning mot hög slutet av formalitet. Det kallas ibland svart slips klädsel. Semi-formella för män innebär bär en svart, formella jacka (utan svans) för dagtid händelser. Kvällsevenemang kräver en smoking utan svansar, och en svart slips. För kvinnor är den lämpliga klädsel en cocktail klänning.

Varning

Skillnader kan finnas i klädkoder beroende regionen du är. Tänk också på att människor kan använda termer felaktigt (människor använder ofta termen Semi-formella där informella bör användas och formella där Semi-formella kan användas). Det är alltid klokt att be om specifika klädkod detaljer i en ny situation.