mynewspapers.net

Vad är jobb & rollen som receptionist?

Vad är jobb & rollen som receptionist?


Många företag sysselsätter receptionister. Receptionist är ofta den första en besökare ser när du anger ett företags dörrar och det sista inför de ser så ut. En idealisk receptionist ska vara lugn och välorganiserade för att göra både besökare och anställda både känner till mods när de passerar tröskeln på bolagets kontor.

Utbildning krävs

De flesta organisationer föredrar att anställa kandidater som har minst en gymnasieexamen eller GED. Vissa företag kan begära kandidater som har en högskoleexamen om jobbet i har ytterligare arbetsuppgifter som skriver rapporter eller arbeta med siffror.

Sysselsättningsområden

Receptionister är anställda inom många olika områden inklusive medicinska, ekonomiska, utbildningsmässiga och detaljhandel. En receptionist kan fungera för en privat läkare kontor, försäkringsbolag, stor högskola eller skönhetssalong. Receptionisten kan arbeta heltid eller fyll i deltid när klienten är mest trafikerade eller läkaren har kontorstid. Receptionisten vanligtvis har sin egen yta på kontoret med ett skrivbord, telefon och dator.

Tullar

Skyldigheter som receptionist kan generellt delas in i två olika typer. En receptionist ansvarar för hälsning människor när de går in på kontoret. Receptionist kommer även svara på någon fråga besökaren kommer har och kan dela ut platssökande i organisationen och acceptera meritförteckningar på begäran. En receptionist kommer också direkt besökare till ett specifikt kontor eller låt besökaren vet att arbetstagaren är frånvarande. De flesta mottagningar utföra också ytterligare uppgifter inklusive svara på telefonen och samla in e-post. En receptionist kan också ha särskilda ansvar som är relaterat till sin arbetsgivare. Om receptionisten är anställd av en medicinsk kontor kanske hon schemalägga möten, samla in patientens personliga försäkringsinformation och kontakta patienter bör en läkare avbryta en avtalad tid.

Lön

Enligt Bureau of Labor Statistics var den genomsnittliga timlön för receptionister £7,60 och med maj 2008. Lönen varierar beroende på faktorer som platsen för kontoret, förväntas typ av arbetsgivare och eventuella tilläggstullar av receptionisten. Enligt samma källa var högre löner tjänat genom de anställda i ett medicinskt relaterade fält som en läkarmottagning.

Ytterligare överväganden

Ett jobb som receptionist kan vara en språngbräda för befordran till andra befattningar inom en organisation. Receptionist som uppfyller viktiga mål som visar i tid, fungerar bra med klienter och att hjälpa andra kan ofta ansöka om andra jobb som hon är kvalificerad för som redaktör och grafisk formgivare. Receptionisten kan ha en bakgrund skriftligen eller konst som är lika värde till organisationen i fråga.