mynewspapers.net

Vad är jobb för 14-åriga tonåringar?

Vad är jobb för 14-åriga tonåringar?


Trots den långa listan av arbetstillfällen stängt 14-åriga arbetstagare, är ett antal alternativ fortfarande öppna för dem. Unga tonåringar får generellt inte arbeta mer än 20 timmar per vecka under skolåret, men de kan arbeta upp till 40 timmar per vecka under sommaren. Om de arbetar för ett företag som drivs av sin närmaste familj, bör 14-åringar som kommer in arbetskraften känna de behöver för att fylla i pappersarbete rensa dem för sysselsättning.

Stormarknad Bagger/Stockperson

Stormarknader hyra ofta 14-åriga tonåringar för deltid positioner som livsmedelsbutiker uppsamlare och lagerhållning. Andra vanliga snabbköpet jobb för unga tonåringar inkluderar avrundning kundvagnar på parkeringen och leverera matvaror till fots till närbelägna hushåll. I vissa stater, som Florida, kan 14-åriga tonåringar även arbeta som kassörer. Enligt lag måste stormarknader betala teenage deltidsanställda nuvarande minimilönen.

Restaurang sysselsättning

Unga tonåringar vars föräldrar äger och driver en restaurang kan kunna säkra waitstaff sysselsättning, men för andra tonåringar, rensa tabeller och vaktmästeri arbetet är ett annat alternativ. Waitstaff och tabell-clearing arbete betalar ofta mindre än minimilön, med kunden tips komplettera den lägre lön. Waitstaff i de flesta restauranger instrueras att ge en andel av deras tips i slutet av ett skift till bussers. Den bästa tiden för unga tonåringar att söka restaurang arbete är ofta på sommaren, när de är juridiskt tillåtet att arbeta längre, och när vissa restauranger kan behöva mer hjälp under en turistsäsongen.

Papper rutt

Grannskapet papper vägar har varit en klassisk form av ung tonåring sysselsättning i årtionden. Anställa äldre barn och tonåringar att leverera papper är ömsesidigt gynnsamma: unga leverantörer göra lite extra fickpengar och publicister hyra leverantörer villig att arbeta med en lägre hastighet än en vuxen. Unga tonåringar behöver inte något mer än en cykel att utföra deras papper rutt, som vägar ges till yngre anställda brukar omfatta en små, lokala grannskapsområde.

Barnvakt

Barnvakt är en annan traditionell form av ung tonåring sysselsättning. 14-åringar som vill vara barnvakt kan annonsera sina tjänster på offentliga anslagstavlor, även om det kan vara säkrare att framkalla barnvakt möjligheter genom att ha sina föräldrar sätter ordet bland det lokala samhället. Det finns ingen grundskattesatsen för lön för en ung tonåring barnvakt, men priser tenderar att falla mellan £1.30 till £6 timmen. Tonåringar bör diskutera vad ränta att ta betalt för barnvakt med sina föräldrar, och förmodligen behöva diskutera sina priser med föräldrarna de kommer att arbeta för.