mynewspapers.net

Vad är intensiv övervakning skyddstillsyn?

Vad är intensiv övervakning skyddstillsyn?


En person som begår ett brott kan vara dömdes till fängelse eller beviljats en benämna av skyddstillsyn av domstolarna. I vissa fall kan en svarande placeras på intensiv övervakning skyddstillsyn, även kallad intensiv skyddstillsyn tillsyn (IPS). IPS är ett mycket strukturerade program, liknar hem gripandet, och svaranden måste följa strikta villkor för skyddstillsyn. Vanlig skyddstillsyn har en mildare rapportering schemalägga, vanligtvis varje månad, och tilltalade är skyldiga inte att stanna hemma. Denna intensiva skyddstillsyn tillsyn finns även för ungdomar.

Historia

Enligt Cook County, Illinois domstol hemsida, grundades intensiv skyddstillsyn tillsyn det 1984 som ett fängelse avledning program för högrisk eller några våldsamma brottslingar.

Stödberättigande

Behörighetskraven skiljer sig från jurisdiktion till jurisdiktion. Det finns dock en gräns för den tidigare historien av våld gärningsmannen kan ha i sitt rekord. Tilltalade måste leva inom länet och vara villiga att följa villkoren i IPS. Före domen, kommer att en ihållande författare skaffa en alla sociala och kriminella historia. I vissa län finns särskilda sorteringsverk som kommer att diskutera nivån på fallet utifrån avgörande faktorer att bedöma svarandens risknivån. Generellt är brottslingar som har begått tidigare grövre brott eller som tidigare har varit på skyddstillsyn eller villkorlig frigivning kandidater till IPS. Några gärningsmän som är initialt prövotid standard behöver närmare övervakning, så att de placeras på intensiv skyddstillsyn om de bryter mot vanlig skyddstillsyn.

Faser

De flesta jurisdiktioner tillåter svaranden att övergången genom tre faser. Total tid period spänner från nio till 24 månader, beroende på efterlevnaden av svaranden och på jurisdiktion. Övervakare fungerar med en partner, vanligtvis en övervakning officer, att kolla på svaranden på alla timmar av dygnet. Under nivå I, kallas också för fas I, tilltalade är sett minst fyra gånger per vecka, i fältet, hemma och på kontoret. Varje fas varar minst tre till fyra månader, och när svaranden är klar fas III, han är redo att övergången till standard skyddstillsyn.

Villkor

Standardvillkor för skyddstillsyn lyda som alla lagar, rapport till övervakare enligt anvisningarna och betala domstolen avgifter som beställt gälla för svarandena på IPS också. Ytterligare villkor inkluderar: följa alla utegångsförbud begränsningar, inte lämna hemmet utan tillstånd från övervakare, och slutföra varje vecka gemenskapen Servicekalender som beställt. Vissa jurisdiktioner kräver att svaranden vända hennes lön till övervakare så att alla domstolsavgifter kan dras. Resterande lön återförs sedan till svaranden.

Unga exemplar

Enligt webbplatsen drivs av högsta domstolen för delstaten Arizona, ungdomar dömts för ett andra grovt brott eller som annars skulle dömas till fängelse är lämpliga för juvenil intensiva skyddstillsyn tillsyn. Ungefär som vuxna, ungdomsbrottslingar måste också följa följande termer: gå i skolan eller arbeta, slutföra gemenskapen Servicekalender, komplett behandling, betala domstolsavgifter, stanna hemma förutom regisserad av övervakare, överlämna till alkohol och drogtester som domstolen beställda och komplett mål och förväntningar bestäms av domstolen.