mynewspapers.net

Vad är innebörden av lämnar stenar på en gravplats?

Vad är innebörden av lämnar stenar på en gravplats?


Lämnar en liten sten eller sten på en gravsten eller på en grav är en gammal judisk tradition, och vissa kyrkogårdar erbjuder små kärl av stenar vid portarna för människor att lämna. Detta är en tradition som fortfarande ofta ses idag, och förstå historien och skälen till detta kan sprida ljus över det sätt på vilket människor sörjer.

Historia

Enligt Rabbi Tom Louchiem i Tucson, Arizona, som har skrivit på den judiska seder av sorg, människor inte markera gravar med gravstenar i gamla tider. Istället skapade de en stor hög av stenar över den för att förhindra att vilda djur från att gräva upp avliden. Varje person som deltog i begravningen skulle ta med en sten och ställ den på högen.

Funktion

I gångna tider, skulle inledande placeringen av stenarna förhindra vilda djur från att gräva upp kroppen av avliden. När folk återvände till besöka kroppen senare, skulle de också ta med en sten att ytterligare skydda kroppen från att gräva asätare. Denna upprepning sett till att döda inte skulle vara störd, och stenen markerade förekomsten av någon som brydde sig om avliden. Denna tradition fortsatte även efter gravarna förseglades och vilda djur inte längre var oro.

Effekter

Louchiem konstaterar att hans kollega, Rabbi Andrew Strauss, anteckningar som lämnar stenarna ger sörjande med en ritual vars syfte går bortom enbart ett enkelt skydd kroppen av döda. Utsläppande av stenen gör en sörjande att fysiskt reflektera över deras förhållande med döda och stenen själv fungerar som ett budskap till andra sörjande att de inte är ensamma.

Tidsram

Kyrkogården umgänget, när en sten kan placeras, är särskilt hög innan jul av Rosh Hashana och Jom Kippur men visitation av graven av avliden kan uppstå när som helst. Men avskräcks överdriven besök som de kan uppmuntra till ett mönster av levande som håller sörjande från att röra sig.

Överväganden

Det är värt att notera att i många moderna kyrkogårdar i småsten rensas bort när gravstenar behöver tvättas och gräset klippt. Eftersom det inte längre nödvändigt att skydda döda från härjningar av vilda djur, fungerar placeringen av stenen i modern tid som en påminnelse för levande.