mynewspapers.net

Vad är hjärt gripande?

Vad är hjärt gripande?


Hjärt hänvisar till hjärtat. Ordet "pulmonell" avser antingen lungfunktion eller Pulmonell artär som transporterar blod från hjärtat till lungorna. Gripande innebär att stoppa. Således indikerar hjärt gripandet ett stopp av funktionen hjärt-lung. Det är också märkt som en hjärtattack. Förekomsten av hjärt gripandet vittnar ofta om död. Det är viktigt att patienten får omedelbar medicinsk hjälp.

Symtom

Under hjärt gripande, blod upphör att flöda genom en eller flera av avdelningarna med hjärtat och personen kan känna en åtstramande eller skarp smärta i bröstet innan han förlorade medvetandet. När hjärt gripandet har faktiskt inträffat, blir det ingen andning eller puls. Det blir inga hjärtljud och elever i ögonen kommer vara dilaterade.

Orsakar

Det finns många olika orsaker till hjärtattack. En av de vanligare är kranskärlssjukdom, som orsakas av ansamling av plack på kärlväggarna över tiden. Andra orsaker är intag av droger som kokain eller cigarett rök, medfödda hjärtproblem, extrem kyla eller en upprörande stressande situation.

Diagnosen

Diagnosen hjärtinfarkt får göras genom diagnostiska tester, när funktionen hjärta och lungor har återupptagits. ELECTROCARDIOGRAMEN diagram hjärtslag så att läkaren kan bedöma varje oegentlighet. Blodprover utförs för att avgöra om det finns proteiner som publiceras ofta under en hjärtattack i blodet. Kranskärlsröntgen kan också utföras. Under denna procedur kommer läkaren in en visning system in i hjärtat att bedöma vid blockeringar eller skada.

Behandling

Den allra första åtgärden en patient bör vid en hjärtinfarkt är att kräva omedelbar medicinsk hjälp. Olika läkemedel kan hjälpa till att minska effekterna av förekommande hjärtinfarkt, till exempel acetylsalicylsyra, nitroglycerin och smärta läkemedel. Många andra förfaranden (som angioplastik och koronar bypass grafting) och läkemedel (såsom beta-blockerare och antikoagulantia) kan ges beroende på svårighetsgrad och villkora av attacken.

Förebyggande/lösning

Hjärtsjukdomar är en av de vanligaste dödsorsakerna i USA. Människor som röker, är överviktig eller har högt blodtryck är den mest mottagliga för hjärtinfarkt. Hjärt gripande kan förhindras genom snabba åtgärder under uppkomsten av en attack, men kan förhindras helt och hållet i många fall av rätt kost och motion.