mynewspapers.net

Vad är funktioner av Vitamin D3?

Vad är funktioner av Vitamin D3?


Vitamin D3, även känd som kolekalciferol, är den naturliga formen av D-vitamin produceras i huden. Det är en inaktiv hormon som produceras i huden genom ultraviolett bestrålning av 7-dehydroxycholesterol. På enzymatiska åtgärder i lever och njure konverteras den till en aktiv och funktionell form. Vitamin D3 är viktigt för kroppen och krävs under hela livet. Förutom dess roll i bildandet av ben spelar vitamin D3 också en roll i att förebygga vissa degenerativa sjukdomar. Det är också en anti-åldrande och anti-cancer agent.

Mineralisering av skelettet

Vitamin D3 stöd i att upprätthålla plasma kalcium koncentrationen i blodet, vilket således supersaturates fosfat och kalcium nivåer i plasma. Om halterna av kalcium och fosfat blir mindre än mättade, misslyckas ben mineraliseringen. Detta kan orsaka rakitis hos barn och osteomalaci hos vuxna.

Förebyggande av cancer

Det finns ett bevisat samband mellan minskad produktion av vitamin D3 i huden och ökad förekomst av bröstcancer och prostatacancer. Laboratorieförsök har visat att behandling med vitamin D3 analoger har anti tumör aktiviteter mot bröstcancer.

Behandling av multipel skleros

Multipel skleros (MS) är en inflammatorisk och demyelinating sjukdom i centrala nervsystemet. MS är vanligare hos personer som är bosatta på högre höjder. Minskade solljus och därmed minskad vitamin D3 kan vara en bidragande faktor för MS, eftersom det finns otillräckliga nivåer av vitamin D i MS befolkningen. D-vitamin hormonet bidrar till regleringen av immunceller som T helper celler och dendritiska celler. Studier på MS tyder på en viktig roll av D-vitamin som en faktor i MS, vilket tyder på en potentiell roll av D-vitamin för att förebygga och/eller behandling av MS.

Anti-åldrande

Vitamin D3 betydelse för immunsystemet modulering och mineral benmetabolism tyder på dess roll som en anti-aging medicin.