mynewspapers.net

Vad är funktioner av skelettet?

Vad är funktioner av skelettet?


Det finns många viktiga system i kroppen som hjälper diktera hur det fungerar. Skelettet kan vara det viktigaste systemet i kroppen. Skelettet innehåller så många användbara funktioner i kroppen att det kan vara lätt att ta det för givet. Det är lätt att glömma de sätt som skelettet hjälper oss att springa, hoppa, andas och leva. Utan skelettet vore livet omöjligt. Förstå de funktioner som serverar den skelett kan återinföra vikten av skelettet till någon som glömt.

Kroppen ram

Skelettet håller kroppen tillsammans. Bifogat till varje ben finns ligament, muskler, senor, organ, vener och andra kroppsvävnad. Utan skelettet att en kropp en stökig hög med goo. De hårda ben i skelettet ge form att kroppen bildar en fast ram som håller allt samman och håller allt där det är tänkt. Detta är kanske den viktigaste funktionen av skelettet.

Rörelse

Utan skelettet, kunde kroppen inte flytta. Med hjälp av ett komplext samspel mellan muskler och ben, utförs rörelse. Varje muskel är ansluten till minst två ben i kroppen av ligament. När muskeln kontrakt, drar det ben närmare tillsammans. Den struktur som benet ger till muskler och kroppen dikterar de rörelser som en kropp kan göra. Om biceps flex, drar muskeln underarmen upp mot toppen. När musklerna i benen böjer knät, tar det underbenet upp och tillbaka mot toppen. Knät är ett exempel på ett gemensamt, som är en flexibel anslutning mellan två ben. Lederna dikterar riktningen ben kan möta.

Blodet produktion

Röda blodkroppar är slitna och förstöras av levern på en daglig basis. Ben i skelettet att ersätta dessa celler. I vissa ben, det finns ett ämne som kallas benmärg. Detta är var alla röda blodkroppar skapas. Röda blodkroppar är viktiga för kroppen som de transporterar livgivande syre från lungorna till resten av kroppen. Blodet märgen producerar cirka 2,6 miljoner celler per sekund. Utan märg, skulle våra kroppar stängas av syrebrist mycket snabbt.

Förvaring

Ben hjälpa också lagra mineraler. Detta är en av deras mest användbara och minst kända funktioner. Kroppen tar emot mineraler, som kalcium och fosfor varje dag från mat vi äter och vätskor vi dricker. Ibland, för många av dessa mineraler kommer att bli närvarande i blodet. Ben i skelettet kommer att absorbera dessa överskottet av näringsämnen vid behov. Faktiskt kanske viktigast, ben kommer att leverera dessa mineraler till blodet när de är låga. Detta balanserande system hjälper hålla kroppen frisk och levereras med mineraler behöver.

Skydd

Skelettet ger också skydd mot fysisk skada. Ben är den svåraste strukturen inuti kroppen. Muskler, organ och andra vävnader är inte byggda för att tåla stora fysiska kraft. Skelettet byggs på ett sådant sätt att den kommer absorbera den mest fysiska skadan när kroppen är skadad. Även detta kommer att leda till brutna ben, är det bättre än njurarna eller levern skadas. Revbenen är ett perfekt exempel på skyddande ben. De bygga en båge av ben skydd runt mest vitala organ i kroppen, bland annat hjärta och lungor. Vissa varelser, sådana insekter, sköldpaddor, krokodiler och skaldjur, har vad som benämns som ett exoskelett. Ett exoskelett finns på utsidan av varelser huden, istället för insidan. Den mest slående visuell bilden av en varelse med sin exoskelett för skydd är en sköldpadda drar sig tillbaka in i det är shell.