mynewspapers.net

Vad är formatmallar i spansk dans?

Vad är formatmallar i spansk dans?


Spansk dansare är aktade världen över för sina eleganta och fängslande stilar av rörelse. Medan många individer kan vara under förutsättning att alla typer av spansk dans faller under samma tak, i själva verket finns ett antal olika spanska dansstilar. Klassisk Spansk dans, kastanjetter, Flamenco och Bolero är exempel på olika typer av spanska danser.

Klassisk Spansk dans

Som nästan varje annan typ av dans populariserade runt om i världen idag, har klassisk Spansk dans sina rötter i klassisk balett. Trots det faktum att klassisk balett har sitt ursprung i Italien, antogs dess struktur och kroppen linjer snabbt av spansk dansare. Klassiska spanska dansföreställningar innebär intrikata koreografier inställd partitur av spansk tonsättare som Manuel de Falla, Albéniz, Granados Turina. Dansen innehåller också delar av Flamenco dans.

Kastanjetter

Kastanjetter dansen är en spansk dans som inte bara använder kroppen för att göra rytm men också införlivar slagverk i prestanda. Dansen innebär rörelser liknar Flamenco dans med skarpa huvud, bål och fötter rörelser, men kombinerar användandet av ett par kastanjetter till lägga till cymbal-liknande ljud till dansen. Kastanjetter är gjorda av trä, elfenben eller ibland plast, och liknar en urholkad-ägg form. En är placerad i varje hand och de är slog tillsammans, mycket som handhållna cymbaler.

Flamenco

Med rötter i 1400-talet spanska liturgisk dans, är Flamenco känd som den mest intensiva formen av spansk dans. Stilen innebär en komplex serie av snabba steg och stampar i kombination med skarpa huvud, armar och övre kroppsrörelser. Bilden av en flamencodansare, med hennes dräkt av skiktad kjolar och spets, är den vanligaste skildringen av en spansk dansare. Flamenco och Salsa är ibland förväxlas, men i verkligheten skiljer de sig mycket.

Bolero

Bolero stil med spansk dans är spännande och lockande att titta på, kännetecknas av vätska rörelser sammanflätad med metodiskt pauser och snabb, oväntade svängar. Historiskt, var bolero dansen med som underhållning för publiken som kom för att titta på tjurfäktning i Spanien. Karnevaler i den spanska staden Sevilla var populära mötesplatser där att funktionen kvinnliga bolero dansare, som ofta var den viktigaste händelsen i townwide firandet.