mynewspapers.net

Vad är fördelarna och nackdelarna med att använda en brandvägg?

Vad är fördelarna och nackdelarna med att använda en brandvägg?


En brandvägg är en metod för att kontrollera åtkomst till en eller flera datorer. Internet är verkligen ett stort nätverk, som inkluderar din dator. En brandvägg skyddar din dator genom att agera som en utfärda utegångsförbud för både alla data måste passera. Genom att blockera vissa typer av trafik, brandväggen skyddar datorn eller nätverket från obehöriga användare och skyddar dina data från attack. Ställa in en brandvägg har distinkta fördelar och nackdelar.

Tekniker och attacker

Information är sårbar på disk och i transit. Nätverk bryta ner data i enheter som kallas "nätverkspaket." "Packet sniffers" kan spela in dem. Vid spoofing IP-adresser, avlyssna angripare trafiken, skickar falska data och kommandon. Brandväggar använda olika tekniker för att skydda mot attacker. Som proxy-servrar dölja brandväggar din IP-adress och limit trafiktyper. Externa datorer kommunicera med dem, i stället. Som kretsnivå gateways begränsa brandväggar anslutningar till betrodda nätverk bara. Paketfiltrering brandväggar undersöka varje paket, förkasta de som misslyckas datasäkerhetstestning.

Hårdvara eller mjukvara

En maskinvarubrandvägg eller router, ansluter till Internet och ditt nätverk. Routrar är separata enheter som skyddar hela nätverket. Vissa Internet-leverantörer ger routrar med deras tjänst. Många Windows- och Macintosh operativsystem har en inbyggd brandvägg. Du kan också lägga till en tredje parts programvarubrandvägg, som ZoneAlarm eller McAfee. US Computer Emergency beredskap Team (US-CERT) rekommenderar installation programvarubrandväggar från en disk, eftersom hämtningsbara filer kan vara osäkra.

Fördelar

En brandvägg blockerar "onda paket" från att vara "tillåtet att nå en plats där de kan göra skada," säger Terry Gray, chefsarkitekt teknologi för University of Washington. Den viktigaste frågan är inte om du vill blockera skadliga paket, men där att blockera dem. Den enskilda system operativsystem brandväggen kan konfigureras för att ge en hel del säkerhet, men en nätverksbaserat brandvägg, till exempel en router, kan skydda flera system samtidigt.

Nackdelar

Paketfiltrering av en programvarubrandvägg kan försämra systemets prestanda, eftersom det är en krävande uppgift att undersöka varje paket med data. En maskinvarubrandvägg underlättar denna börda. Beroende på vilket alternativ du väljer, konfigurera och underhålla brandväggen kan vara en svår underhåll rutin. En nätverksbrandvägg kan också ge användare en falsk känsla av säkerhet, uppmuntra dem att inte upprätthålla säkerheten på datornivå. Om nätverkets brandvägg inte eller har inte konfigurerats korrekt, detta kunde visa sig katastrofalt.