mynewspapers.net

Vad är fördelarna med utelek?Barn som lek utanför är engagerad, aktiv och ha kul, oavsett om de är på gungorna på en lekplats, utforska, spela softball, ridning cyklar eller skateboards eller bara kör tillsammans. Det är tydligt att utelek är en bra idé, men nya studier visar att det kan vara ännu mer fördelaktigt än tidigare har uppfattats.

Vision

En nyligen genomförd studie visade att barn som tillbringat flera timmar på att spela utanför varje dag hade dramatiskt reducerade närsynthet jämfört med barn som tillbringade mycket kortare mer tid utanför. Och skillnaden kunde inte redovisas för av hur mycket tid de tillbringade läser eller arbetar på datorer.

Koncentration

Skolor skära ned på rasterna ser en negativ effekt på barns klassrummet prestanda. Detta stöder slutsatsen att tid utomhus leder till ökad uppmärksamhet och koncentration, viktiga faktorer för akademisk framgång. Studier visar dessutom att barn med ADHD har bättre fokus och färre beteendeproblem när de är i naturmiljöer.

Karaktärsutveckling

Enligt barnpsykolog och BBC producent Tessa Livingstone är"barn som får spela och utforska utanför sannolikt mer äventyrlig, driven och bättre kunna förstå risk när de växer upp." Så när barn får prova saker på egen hand, de lär sig viktiga lärdomar.

Fördelarna med skratt

Livingstone upptäckte också att barn som leker utanför skratta mycket mer än barn som inte. Studier visar att skratta sänker blodtrycket, minskar stress, förbättrar muskelfunktion och även stärker kroppens immunförsvar.

Träning

Med dagliga rapporter på ökningen av fetma bland unga människor är det tydligt att många barn inte får tillräckligt med motion. Spela utanför ger barn möjlighet att använda sina kroppar helt, på ett roligt, ostrukturerat sätt.

Anslutning till naturen

I juni 2008 samarbetade myndigheter och parter den första nationella få utomhus dagen. Över hela landet infördes barn till utomhusaktiviteter som de inte kanske har försökt innan. Expanderar på denna idé, har Obama-administrationen förklarat juni "Nationella stor utomhus månad." "Min administration arbetar för att ansluta Amerikas ungdomar med våra värdefulla landskap," sade Obama. National Park Service erbjuder fri entré på många parker under tre helger i 2009 för att uppmuntra människor att besöka.