mynewspapers.net

Vad är fördelarna med Rooibos te?Rooibos te är en naturlig te full av hälsofördelar. Det är koffein gratis, så de som är känsliga för koffein kan dricka det utan att oroa dig. Rooibos kan är en mycket mångsidig te och drickas varm eller kall, med eller utan socker och mjölk. Studier på rooibos te har visat att det kan jämföras med grönt te i form av hälsofördelar.

Bekämpar åldrande

Fria radikaler produceras av normala cellens funktion är den främsta orsaken till åldrande. Dessa giftiga ämnen slåss friska celler och med tiden leda till vårt immunförsvar att bryta ner. Detta påskyndar åldrandet. Rooibos te har visat sig innehålla en antioxidant som bekämpar dessa fria radikaler. Detta minskar på skador som orsakats av dessa föreningar och hjälper dig att bekämpa mot för tidigt åldrande.

Magproblem

Rooibos te är kända för att hjälpa lindra magproblem. Det lindrar halsbränna, förstoppning, magsår och illamående. Det har också använts för att lugna kolik och magproblem hos barn. Eftersom rooibos te är naturliga, är det säkert att blanda med välling.

Frisk hud

Har du hudproblem? Rooibos te kan hjälpa till med detta, också. Den innehåller alpha hydroxy syra och zink. Båda dessa är kända för att lugna huden. Rooibos te ger komfort till dem med eksem, akne, solbränna och även blöjeksem när den tillämpas på de berörda områdena.

Lugnande känsla

Rooibos är en mycket lugnande te och kan användas för att lugna nervsystemet på grund av magnesium innehåller. De med nervös villkor eller mild depression kan erhålla rooibos lugnande egenskaper. Rooibos har också visat sig hjälpa till med huvudvärk och sömnlöshet. Med en kopp rooibos te innan sängen kan vara mycket avkopplande.

Body restaurering

Kroppen förlorar en massa nödvändiga mineraler under träning. Rooibos innehåller järn, kalium, mangan, natrium och zink och är ett bra sätt att fylla på kroppen efter en hård dag av träning eller utanför arbetet. Rooibos te kan användas på samma sätt som Gatorade, som en sportdryck.