mynewspapers.net

Vad är fördelarna med Massage på knäskador?En knäskada som trasiga ligament, vrickning eller skadade brosk, kan vara svårt att klara medan du utföra dagliga aktiviteter. Självklart, det är i ditt bästa intresse att läka så snabbt som möjligt. Du har pratat med din läkare och du tar alla föreskrivna mediciner. Men vad annat kan man göra för att främja läkningsprocessen? Tro det eller ej, kan massage vara fördelaktigt om du lider av en knäskada.

Främjar cirkulationen

Massage har förmågan att öka cirkulationen i hela kroppen. Ökad spridning innebär bättre blodflöde, vilket betyder viktigt syre och näringsämnen är kontinuerligt levereras till det skadade området.

Lindrar smärta

Enligt Mayo Clinic, har studier funnit Massageterapi smärtstillande effekter. Till följd av massage frigörs bra smärtstillande endorfiner av kroppen--en Välkommen fördel när det gäller skada.

Lindrar stelhet

De flesta läkare avråder från överdriven rörlighet när omvårdnad en knäskada. Enligt MassageTherapy.com har massage förmågan att öka gemensamma flexibilitet. Och Mayo Clinic indikerar att studier har funnit massage för att lindra stelhet.

Främjar vävnadsregeneration

Som massage ökar blodflödet, ökad näring och syre också främjar vävnadsregeneration och minskar ärrbildning, enligt MassageTherapy.com.

Fördelar kirurgi patienter

Om din knäskada krävs skada, massage terapi kan "minska efter operationen sammanväxningar och svullnad," enligt MassageTherapy.com.