mynewspapers.net

Vad är fördelarna med limejuice?

Vad är fördelarna med limejuice?


Medan limefrukterna innehåller mindre saft än citron, är limejuice näringsvärde väldokumenterad. Lime är fulla av C-vitamin, citronsyra, naturligt socker, järn, fosfor och antioxidanter. Dess citron juice ökar motståndskraft mot sjukdomar och motverkar fria radikaler i kroppen, minskar sannolikheten för cancer. Används som en age-old behandling för halsfluss, skörbjugg och Skorpion stings, är fördelarna med limejuice olika.

Smak

Limejuice kan lägga till en enorm mängd smak någon typ av mat, för att inte nämna en extra fart till blandade drinkar. Lade till fruktsallader, limejuice hjälper till att behålla färgen på frukten och ger salladen en syrlig smak. Blandade med såser, soppor eller dressing, ger limejuice måltiden en övergripande zest kan du smaka på omedelbart.

Förstoppning och matsmältning

Tagit första sak på morgonen, har 1 tsk limejuice med ett glas varmt vatten förmågan att lindra förstoppning. Limefrukterna innehåller flavonoider, unika antiviral, antioxidantföreningar som stimulerar matsmältningen och minska magsyran, rensa ut gifter i tarm skrifter.

Fetma

Effektiva i viktminskning på grund av den lugnande effekt det har på nerverna, limejuice innehåller antioxidanter och citronsyra, som hjälper till att bränna fett. En kombination av limejuice, vatten och honung tagit varje morgon, utöver en kalorifattig diet, har varit kända för att hjälpa till med viktminskning under loppet av två till tre månader.

Hud

Med upp till 73mg av vitamin C i 1 kopp limejuice fungerar det som en kollagen synt, välgörande för huden på grund av dess tendens att föryngra och minska kroppen lukt. När utvärtes, det gör sig av med döda hud cells, återställer fukt till torr, sprucken hud och läker blåmärken eller utslag.

Ögon

Limejuice är mycket fördelaktigt att bota ögonsjukdomar. Efter utspädning med vatten, kan några droppar limesaft i ögat bota svullnad av membran foder ögonlocken som orsakar rosa öga, och kan förebygga grå starr och makuladegeneration.

Tandkött

Gum sjukdom resulterar oftast på grund av C-vitaminbrist. Limejuice, fulla av C-vitamin hjälper hämmar tillväxt, orsaken till svullet tandkött. Utspädd med varmt vatten och en nypa bergsalt, kommer att limejuice fylla på bristen och återställa skadade tandköttet.

Rengöring

Förutom dess många hälsofördelar, kan limejuice användas som en effektiv hushåll rengöringsmedel. Citronsyran har varit kända för att ta bort kalkavlagringar i te vattenkokare och bli Matt mässing. Pressa limesaft över lite av bakpulver resultat är en mycket effektiv kokplatta rengöringsmedel. För rengöring av ugn, kan du också göra en pasta av limesaft, bakpulver och salt för att bli av med grus efter avtorkning ugnen med en fuktig svamp.