mynewspapers.net

Vad är fördelarna med järntabletter?

Vad är fördelarna med järntabletter?


Kroppen behöver järn, ett spår mineral, att producera röda blodkroppar. Järn finns i varje cell i människokroppen, oftast i kombination med protein. Hemoglobin molekyl, vilket är nödvändigt för transporterar syre runt vårt system, innehåller 60% till 70% av kroppens järn. Om vi inte får tillräckligt med järn, vi producerar mindre hemoglobin och i sin tur mindre syre går till våra vävnader. Järn är också lagras i benmärg, lever och mjälte. Järntabletter kan användas för att tillhandahålla extra järn för hemoglobin produktion.

Järnbrist

Järntabletter kan vara till nytta för alla som är järn bristfällig. Järnbrist är vanligare hos kvinnor än hos män på grund av kvinnligt menstrual cycle. Det är också vanligare i spädbarn, barn, ungdomar, vegetarianer och hos kvinnor under graviditeten. Äldre människor kan också vara järn bristfällig på grund av dålig absorption och dålig kost. Pre-menopausala kvinnor behöver 18 mg järn per dag, men studier föreslår att mer än 25% av kvinnor får mindre än detta. Män och post menopausala kvinnor behöver bara omkring 10 mg per dag.

Vegetarianer

Det finns många vegetabiliska källor av järn, är detta en icke-heme form som absorberas dåligt och används av kroppen. Heme iron är endast finns i kött, med nötkött och levern är de bästa källorna. En kombination av heme och icke-heme livsmedel förbättrar absorptionen från icke-heme livsmedel. Vegetarianer kan ha svårt att få de optimala dagliga rekommenderade mängder järn från mat ensam, så järn tillskott kan vara nödvändigt.

Under graviditeten

Järnbrist är också vanligt under graviditeten när fostret behöver ca 7 mg till 8 mg per dag. Genomsnittligt kost normalt endast innehåller cirka 15 till 20 mg per dag så kosttillskott kan vara användbara. Ett av tecken på järnbrist kan vara graviditetsillamående, möjligen på grund av lägre nivåer av syre levereras till cellerna.

Anemi

Alla som har fått diagnosen blodbrist skulle gynnas ta järntillskott. Anemi är definierad som en minskning av antalet röda blodkroppar i kroppen och blodet minskad syretransporterande förmåga. Detta kan bero på brist på järn i kosten eller dålig iron absorption. Parasiter kan också orsaka anemi. Det är viktigt att se en läkare för att komma till roten. Ta järntabletter kan hjälpa över tiden, men det är viktigt att utesluta andra allvarliga sjukdomar, som inre blödningar eller myom.