mynewspapers.net

Vad är fördelarna med granatäpple & svarta vinbär saft?

Vad är fördelarna med granatäpple & svarta vinbär saft?


Förutom att vara laddad med C-vitamin, granatäpple och svarta vinbär saft är rika på andra hälso-öka näringsämnen, inklusive antioxidanter och flavonoider. Forskning visar att dricka granatäpple och svarta vinbär saft kan erbjuda ett brett utbud av hälsofördelar, från att minska risken för prostatacancer syftar till ökad motion återhämtning.

Prostatacancer

I en 2009 studie utförd vid University of Mississippi och publicerad i Journal för jordbruket och matkemi, undersökte forskare effekterna av granatäppeljuice på prostatacancer. De fann att granatäpple är kraftfulla antioxidanter, särskilt punicalins och punicalagins, skyddar mot prostatacancer genom att hämma ett enzym som är inblandade i tillväxten av cancerceller.

Lungcancer

Granatäppeljuice kan ha positiva effekter på lungcancer, enligt webbplatsen Science Daily. I en 2007, utförd av University of Wisconsin-Madison, upptäckte forskarna att granatäppelsaft minskar tillväxten av lungtumörer. De föreslår att granatäppeljuice är rik på antioxidanter mer kraftfull än i grönt te eller vin, som är ansvariga för resultaten.

Artros

Granatäpples anti-inflammatoriska effekter har visat sig hjälpa behandla artros, rapporterar Science Daily. Forskarna undersökte effekterna av granatäpple frukt på inflammatoriska proteiner, såsom Interleukin-1b, som ökar nedbrytningen av brosket vid artros. Forskarna fann att granatäpple minskar inflammatoriska proteiner och hjälper bromsa nedbrytningen av mänskligt brosk som normalt förknippas med artros.

Njursten bildas

I forskningen rapporterade i oktober 2002 av Europeiska Journal of Clinical Nutrition, undersökt forskarna effekterna av svarta vinbär, tranbär och plommon juice på njursten bildas. Deltagarna får svarta vinbär saft ökad "urin pH och utsöndring av citronsyra," som minskar risken för njursten bildas, jämfört med de dricka tranbär och plommon juice.

Träning

UK forskarna fann i en studie som 2010 att svarta vinbär saft kan förbättra återhämtningen efter träning. Ämnen med svarta vinbär extrahera erfarna betydande minskningar i muskel ömhet och inflammation efter träningen jämfört med dem med placebo.