mynewspapers.net

Vad är fördelarna med den elektriska järnet?

Vad är fördelarna med den elektriska järnet?


När New Yorker Henry W. Seely patenterade sin elektriska järn 1882, måste han säkert ha känt till hur mycket lättare han gör livet för kvinnor och inhemska arbetstagare. Innan det elektriska järnet var uppgift att trycka kläder varm, stökigt, tråkiga, ineffektiv och ibland farliga. Den elektriska järn lett till stora förbättringar i enkelheten och bekvämligheten med strykning.

Ren och enkel

Medan järnklubbor av tidigare hade att vara är placerad i en varm eld för att värma, elektriska strykjärn kan användas var som helst där ett eluttag. Strykjärn är rena och bekväma, lämnar inga rökiga dofter eller sotiga märken på kläder som gammaldags strykjärn gjorde. Med elektriska strykjärn finns det ingen anledning att gå fram och tillbaka från elden till strykbrädan.

Kyla på sommaren

I förväg elektriska järn dagar gjorde arbeta med eld Strykningsservice heta arbete, särskilt eftersom luftkonditionering var obefintlig. Strykjärn, dock hetta upp endast deras strykning yta, inte hela huset. Förr i tiden människor använde andra metoder för att få kläder skrynkelfritt, men dessa metoder var tråkiga och inte så effektivt. För exempel, utjämning träskivor och glas smoothers inte använda eld eller värme, men de var ineffektiva.

Värma snabbt

Strykjärn värma upp inom stunder av ansluta dem och vända dem på, att den berörda personen strykjärn för att snabbt ta bort rynkor från kläder och sedan gå ut genom dörren. Det finns inga väntetider och återuppvärmning som personer med icke-elektriska strykjärn hade att göra.

Arbeta snabbt

Moderna järnklubbor är designade med smart, lätt-till-glide ytor som hjälper personen strykjärn för att arbeta snabbt. Deras form är bred över mitten, som täcker en hel del tyg med varje känga, medan det spetsiga avslutar enkelt når små skrymslen och vrår i de kläder konturer.

Ytterligare bekvämligheter

Strykjärn har i dag många praktiska funktioner inbyggda, inklusive inställningar för variabel temperatur, automatisk avstängning, automatisk ånga automater och spray vattenmagasinen. Sladdlös alternativ finns också.