mynewspapers.net

Vad är fördelarna med Dabur Chyawanprash?

Vad är fördelarna med Dabur Chyawanprash?


Dabur Chyawanprash är ett populärt märke av en ayurvedisk växtbaserade preparatet marknadsförs i Indien som en energizer, rejuvenator och immunitet öka. Ayurvedisk medicin är en traditionell form av indisk medicin som kombinerar många olika örter och frukter i ett försök att skapa balans i kroppen. Kom ihåg att innan du tar alla tillägg, ayurvedisk eller annars, du bör kontakta din läkare för att se till att det är rätt för dig.

Sänker kolesterol

En 2001 nya Dehli studie visade att Chyawanprash, i kombination med en dos av C-vitamin, var effektiva i att sänka kolesterolnivåerna mycket mer än enbart C-vitamin. Detta beror delvis på frukten amla, som är hög i vitamin C och pektin. Eftersom de växtbaserade formeln består främst av amla frukt, kan den användas som ett uppslag på bröd eller lagt till ett glas mjölk.

Tar bort toxiner

Dabur Chyawanprash visades att hjälpa kroppen att ta bort kemikalier i en studie utförd vid Kurukshetra universitet 2003. Studien visade att de växtbaserade formeln förhindras genotoxiska effekterna av rökning. Denna antioxidant egendom kan vara ett resultat av den höga vitamin C räknas i amla frukten men det kan bero på några av de andra örterna i formeln. Enligt gunst finess hemsida visade en studie att en grupp av rökare förbättrats i hälsa under loppet av flera månader. Den växtbaserade formeln lättad symtom som överdriven slem, andfåddhet och hosta.

Förbättrar humör

En Barana Hindu University studie 1991 visade att Chyawanprash hjälpte vissa depressiva patienter att förbättra deras allmänna humör och minska de allmänna klagar. Denna förmån kan uppstå på grund av örten Ashwagandha, vilket kan minska stress och förbättra den allmänna funktion i kroppen. En annan ört i formeln, Guduchi, kan bidra till att stärka mentala funktioner.

Andra fordringar

Det finns andra påståenden om fördelarna med Dabur Chyawanprash som inte har backats upp av vetenskaplig forskning. Den växtbaserade formeln kan förbättra matsmältningen och lindra förstoppning. Chyawanprash har hävdats att förbättra minne och minska symtomen av åldrande som grånande hår. Spridningen kan minska menstruella problem, förbättra styrkan i hjärtat, bekämpa infektioner och förbättra hy. Andra innehåller friska hår och nagel tillväxt, förbättring av synen och uppmuntran av normala blodsockernivåer.