mynewspapers.net

Vad är fördelarna med äggprotein?

Vad är fördelarna med äggprotein?


Protein är en nödvändig del i en hälsosam, balanserad kost. Proteiner som tillverkas av 20 aminosyror, åtta av dem viktigt för våra kroppar att fungera korrekt. Protein kommer från livsmedel som kött, fågel, skaldjur, mejeriprodukter, grönsaker, hela korn och ägg. En proteinkälla som innehåller alla de essentiella aminosyrorna är känd som en "komplett" eller en "högkvalitativ proteinkälla," enligt Centers for Disease Control and Prevention. Ägg skall anses vara komplett, högkvalitativt proteinkällor.

Protein i ägg

Ägg ger ett lågt kaloriinnehåll, låg fetthalt komplett protein. Ett stort ägg ger i genomsnitt 6,3 gram protein, men endast 72 kalorier och 1,6 gram mättat fett. Däremot en servering av nötkött ger nästan 29 gram protein men levererar även 313 kalorier och 8 gram fett. Äggvitor innehåller lite mer protein än äggula; en genomsnittlig äggvita har 3,6 gram protein och en genomsnittlig äggula har 2,7 gram protein. De flesta av ett ägg kolhydrater--6 gram-- och alla fett och kolesterol finns i äggulan. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att kvinnor och män över 19 års ålder tar i 46 och 56 gram protein varje dag. Äggen brukar vara billigare än andra källor till animaliskt protein, som kött, fågel eller fisk, och ge mer komplett protein som källor som baljväxter, spannmål och grönsaker.

Viktminskning

Viss forskning visar att äta äggprotein kan hjälpa i viktminskning. Enligt World's Healthiest Foods tyder resultatet av en studie från 2007 på att äta frukost varje dag Äggbaserade som del av en övergripande kalorifattig kost kan leda till viktminskning. I denna särskilda studie förlorade försökspersoner som ätit ägg frukost nästan dubbelt så mycket i vikt än patienter som åt en bagel-baserade frukost.

Vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror

Tillsammans med protein ger ägg en mängd vitaminer och mineraler som är nödvändiga för en sund kropp. Dessa inkluderar karotenoider, kalcium, järn, fosfor, zink, tiamin, folat, panthothenic syra och vitaminerna A, B6, B12, E, D och K. En äggula innehåller upp till 20 mg DHA, en bra källa till omega-3 fettsyror. Ägg ger ca 300 mg kolin, ett näringsämne som hjälper hjärnan, nervsystemet och hjärt-kärlsystemet förordning.

Synvård

Vad är fördelarna med äggprotein?


Ägg kan skydda ögat hälsa. Enligt en studie från 2006 av Dr Maria Luz Fernandez ger ägg antioxidanter lutein och zeaxantin, som har visat sig vara fördelaktigt att "dessa populationer mottagliga för utveckla macular degeneration och öga starr."

Hjärtsjukdomar

Äggula innehåller kolesterol, men flera studier tyder på att måttlig konsumtion inte ökar risken för hjärtsjukdom hos friska individer. En 2008 artikel från Harvard School of Public Health säger konsumtion av upp till ett ägg per dag ger näringsämnen som kan hjälpa till att "minska risken för hjärtsjukdomar, inklusive protein, vitamin B12 och D, riboflavin och folat."