mynewspapers.net

Vad är fördelarna med Acacia?

Vad är fördelarna med Acacia?


Acacia träd är kanske en av de mest användbara träd i form av de varor som den producerar. Många människor är bekanta med akacia trä produkter som golv, möbler och båtar, men de är inte medvetna om fördelarna hälsa trädet acacia erbjuder oss. Bark och sap av trädet används för medicinska ändamål i många delar av världen. Dessa element kan hittas i form av tuggummi, pulver och flytande extrakt. Som med alla växtbaserade tillägg, kontrollera med en läkare innan du börjar använda. Acacia har potential för biverkningar när det tas med vissa mediciner.

Acacia Fiber

Fibrer eller sap av akaciaträd används för att höja HDL (goda kolesterolet) kolesterolnivåer i kroppen. Det håller också hunger i schack genom att utlösa ett hormon som kallas CCK. Detta är det hormon som säger att du ska sluta äta när du är full. Acacia fibre är också känd för att ta bort skadliga toxiner som ansamlas i matsmältningssystemet. Fibern absorberar dessa toxiner som sedan tas bort genom matsmältningen. Det finns också många påståenden att acacia fibre tas regelbundet kan minska risken för tjocktarmscancer.

Acacia Bark

Vad är fördelarna med Acacia?


Acacia pulver är tillverkad av marken barken av trädet acacia. Tack vare det breda utbudet av medicinska egenskaper, kan pulvret användas för en mängd hälsoproblem. Acacia pulver kan användas som en sammandragande, ett lugnande medel för hudutslag och som en anti-inflammatorisk. Det har använts för att lindra hemorrojder och liggsår också. Pulvret kan tas oralt respiratoriska, urin och mag infektioner och för att behandla halsont och infektioner i munnen.

Akacia honungHonung från akaciaträd sägs vara en utmärkt sötningsmedel. Det är en ljus honung med en mild smak och delikat blommig doft. Akacia honung inte kristallisera över tiden som många varianter av honung gör. Den har en mycket hög fruktoshalt och som med andra acacia produkter, innehåller utmärkta hälsofördelar. Honung från akacia är känt för att döda bakterier, stöd i matsmältningen, lindra diarré och kan användas som en salva för att hjälpa sår läker snabbare.