mynewspapers.net

Vad är "flex index" i pjäxor?

Vad är "flex index" i pjäxor?


Skidåkning är sprängfyllda av terminologin, slang och teknisk jargong. Detta kan vara en överväldigande mängd information för dem som inte är bekant med vad alla dessa ord och termer betyder. Ett område av terminologi med pjäxor har att göra med flex index i pjäxor. Läs mer om vad flex index innebär och hur det kan hjälpa dig välja den bästa Pjäxa för dig.

Flex Index

Flex index för en Pjäxa refererar helt enkelt till styvheten i boot. Ju högre flex index, desto styvare boot. Ju styvare boot innebär att den har mer motstånd att böja och vrida när genomgår pressar av skidåkning. Som en allmän riktlinje avancerade mer skidåkare du är, den styvare boot du behöver, så de kan hålla till kraven på din skidåkning stil.

Flex Index och varumärken

Det är viktigt att inse numret är bara användbar när man jämför bland samma märke. Inte alla märken använder samma numeriska system. Atomic stövlar kan till exempel ha en flex skala från 1 till 100 medan Lange stövlar kan bara gå från 1 till 10. Du kan fortfarande få en känsla för vad är en styvare boot i Atomic line-up kontra en styvare boot i Lange line-up men bara inte kan jämföra siffror direkt mellan varumärken.

Fördelarna med Flex Index

Att ha en flex index hjälper med att veta hur att komma närmare typ av boot för dig. Med tusentals stövlar på marknaden om du känner dig som skidåkare som gillar, till exempel en lösare boot, är det mycket lättare att begränsa din sökning bara kommer av att enkel bit av information. Om du är shopping i en butik, vet mäklare vad stövlar passar dina behov och praktiskt taget alla webbutiker har flex index notering på platsen.

Nackdelar i Flex index

Flex indexet kritiseras också på flera nivåer. Det finns inget standardiserat system för att tilldela nummer till boot, det är därför helt subjektiva att industrin yttrande om vad "stel" eller "mjuka" betyder. Styvheten i en boot påverkas dessutom av hur tätt boot är spände, som inte beaktas när boot ges rangordningen.

Med hjälp av Flex Index

Använda flex index som ett allmänt tal löst guidar dig till rätt kategori för pjäxor. Det bästa du någonsin kan göra för att lära sig om nya pjäxor är att prova dem, prata med experter och, ännu bättre, ta dem för en provkörning. Detta kommer att ge dig den absolut bästa indikationen på hur väl de fungerar för dig.