mynewspapers.net

Vad är Faux läder?

Vad är Faux läder?


Faux läder är inte helt konstgjord. Faux läder har några läder i materiella sammansättning, men inte tillräckligt för att betraktas som verkliga eller äkta läder. Det finns olika kvaliteter av konstläder, precis som äkta läder.

Trivialnamn

Faux läder har en mängd olika namn, som menar att det inte är äkta läder. Artificiell, konstläder, pleather, människoframkallade läder, konstläder, läder-liknande och Naugahyde alla hänvisar till faux läder.

Material som används

Olika polymerer blandas med lädret att skapa ett material som liknar äkta läder. Vinyl och en typ av mjukmedel injiceras i lädret att skapa ett hållbart material som fortfarande liknar läder. Mängden polymerer används avgör betyget: de mer polymers används, desto lägre kvalitet.

Varför Faux läder gör inte titta Real

Vad är Faux läder?


Faux läder har en glans där äkta läder har en mer satin oavslutat utseende. Äkta läder är alltid mycket mjuk medan faux läder har en styvhet på grund av vinyl produkterna används.

Andra skillnader

Vad är Faux läder?


Faux läder har en gummiliknande doft i motsats till den omisskännliga jordig doften av äkta läder. Lädret är mycket varmare än en syntetisk läder eftersom polymerer inte innefattar någon isolerande faktorer.

Varför köpa Faux läder?

Faux läder kanske inte äkta läder men är tålig och stark. Du kan hålla en faux läder kappa eller soffa ser bra med lite omsorg eftersom det är tvättbart och bär mycket väl.