mynewspapers.net

Vad är faux läder tyg?

Vad är faux läder tyg?


Faux läder är artificiell, eller falska, läder. Tillverkning av faux läder tyg var impopulära eftersom materialet inte var lika smidig eller långvarig som läder. Dock stora framsteg har gjorts i hur faux läder tyg produceras, de typer av faux läder tyg tillgängliga och variationer i hur faux läder tyg kan användas.

Att göra

Äkta läder kräver djurhud till grund för materialet. Dock består faux läder av en bas som kan göras från valfritt antal tyg material tyg. Dessa inkluderar vävda samt ej vävda tyger. I de flesta fall kräver faux läder inre och yttre tyg lager som är varje kemiskt behandlad. Faux läder tyg behandlingar inkluderar användning av harts, vax, dye, polyuretan och vatten stänk för äkta skinn färga effekt. De behandlingar som används tillämpas i etapper, med varje steg i tillverkningen av faux läder bidrar till den slutliga produkten som liknar en äkta läder känsla.

Popularitet

Faux läder tyg har konsekvent blivit mer populärt eftersom åren går. Detta beror på att de som bryr sig om användningen av djur vid tillverkning av konsumtionsvaror har gjort samhället vet att djur dödas för att ge några av dessa produkter, inklusive läder och pälsar. Dessutom, medan faux läder tyger från början hade mer av en plast känner till dem (ett slags faux läder kallas pleather), behandlas de nu på ett sätt som gör att det färdiga materialet är nästan identisk med touch av äkta läder. Äkta läder har dessutom en betydligt högre kostnad än faux läder, som lockar människor att faux läder när du skapar produkter som möbler, kläder eller bil. Slutligen, faux läder tyg har utvecklats så det har betydande hållbarhet, att göra många faux läder tyger senaste lika lång eller längre än äkta läder.

Koskin

Koskin faux läder är en typ av faux läder som ofta används för att tillverka elektronik utrustning och ge dessa produkter utseendet av äkta läder. Koskin faux läder är stel, men det har också känslan av äkta läder. Dessutom har en överlägsen hållbarhet, varför det är faux läder val inom elektronikbranschen.

Konstläder

Konstläder är ett grundläggande faux läder tyg som har ett yttre lager av plast. Att lagret skapas vanligtvis med hjälp av polyuretan. Konstläder finns ofta i bilinredningar och ofta i kläder linjer.

Vegan läder

Vegan läder avser faux läder tyg som inte kräver användning av något djur under tillverkningen av materialet. Det är Rekommenderad faux läder av vegetarianer och djur aktivister som ett sätt att garantera de produkter de använder strider inte mot deras moraliska och sociala övertygelser.