mynewspapers.net

Vad är färg Doppler testet?

Vad är färg Doppler testet?


Färg doppler testet är en form av ultraljud testning som används särskilt för att kontrollera blodflödet. Testet använder ljudvågor alstras och tas emot av en givare. Ljudet studsar flytta blod annorlunda än det skulle studsa andra inre organ. Denna förändring i planen kallas Dopplereffekten. En dator omvandlar skillnaderna i ljudvågorna i färger.

Hjärt-användningsområden

Färg doppler ultraljud används för att kontrollera för hjärt-och kärlhälsa. Testet kan visa friska blodkärl som blockeringar och blodproppar. Det är särskilt användbart i diagnostisering och behandling av stroke. Färg overlay med färg doppler gör det enkelt för även lekmän att se skadade områden.

Användning under graviditet

Eftersom det är icke-invasiv, färg doppler är användbart under graviditeten. Färgåtergivning i blodkärlen kan visa hälsan hos fostret utan att sätta barnet i någon fara.

Fördelarna med färg Doppler

Färg doppler tester är smärtfri, och än en liten mängd smörjmedel för givaren, det är rent. Resultaten kan läsas direkt, vilket gör detta test användbart för nödsituationer. Slutligen, eftersom den använder inga färgämnen eller mediciner, detta test inte påverkas av andra behandlingar.