mynewspapers.net

Vad är ett Smart Screen Filter?

Vad är ett Smart Screen Filter?


Internet Explorer 8 är en webbläsare utvecklad av Microsoft och släpptes 2009. För att skydda användare mot oönskade nedladdningar och malware (skadliga program), innehåller Internet Explorer 8 ett filter kallas SmartScreen-filtret.

Definition

SmartScreen-filtret är en nätfiskefiltret i Internet Explorer 8. Phishing är en bedräglig process körs av dator system angripare som försöker få privat användarinformation, till exempel lösenord och bankinformation, genom maskering som någon annan känd person på Internet.

Processen

SmartScreen-filtret skyddar användare mot socialt engineered malware. SmartScreen-filtret kontrollerar webbplatser och hämtar mot en lista över kända legitima webbplatser. Om användaren klickar på en webbplats som inte ingår i listan, skickas hemsidan till Microsoft för ytterligare kontroll. Om webbplatsen är en känd bedragare, visas Internet Explorer 8 en ruta som visar att webbplatsen är skadligt.

Förbättringar

SmartScreen-filtret i Internet Explorer 8 är en förbättrad version av filtret i Internet Explorer 7. Funktioner som är tillgängliga med Internet Explorer 8 SmartScreen-filtret inkluderar en större, mer uppdaterad lista över skadliga webbplatser och automatisk indragning av varje fil nedladdning försök från en plats som skadliga.