mynewspapers.net

Vad är ett seminarium?

Vad är ett seminarium?


Ett seminarium är en form av akademiska instruktion normalt utförs vid en akademisk institution som ett universitet. Seminarier används också som ett medel för utbildningsexperter och ledande affärsmän, särskilt i idéer-relaterade ämnen som ledarskap. Ett seminarium kännetecknas av ett litet antal deltagare--oftast max 15-- och en informell, diskursiva miljö.

Vad händer?

Före seminariet, handledare eller seminarium ledare kommunicerar ämne för diskussion och föreslår några lämplig läsning. Ofta han eller hon kommer att bjuda in en student att förbereda en introduktion till ämnet. Under seminariet agerar handledare som facilitator, uppmuntra eleverna att ställa frågor och erbjudanden diskussioner. I slutet, kommer att de sammanfatta diskussionen och föreslå ytterligare vägar för forskning och tanken.

Fördelar

Seminarier kan eleverna att tänka om ämnen mer detaljerat än föreläsningar enbart tillåta. De uppmuntrar utbyte av idéer och möjligt för deltagarna att utforska andra perspektiv. Genom att tillhandahålla en miljö som ställer frågor uppmuntras, hjälper de eleverna att klargöra deras tänkande och identifiera områden för missförstånd.

Färdigheter för studenter

För att få ut mesta möjliga av seminarier, är det viktigt att utveckla bra lyssna och förmåga att tala. Du måste kunna bidra till diskussionen utan att dominera det och utveckla konsten att tala till alla i gruppen, inte bara för att handledaren eller dina vänner. Det är också viktigt att lära sig att ge och ta emot konstruktiv kritik artigt.

Kompetens för handledare

Liten grupp undervisning skiljer från föreläsa. Du måste lära dig att vara kontaktperson, som kan aktivera diskussioner och argument för att utveckla och säkerställa att alla elever har en chans att bidra. Du måste förbereda en struktur för seminariet, men bygga in flexibilitet att arbeta kring elevernas olika kunskap, intressen och lärstilar.