mynewspapers.net

Vad är ett rent System av ekonomi?I den akademiska disciplinen av nationalekonomi, det finns två teoretiska ytterligheter av ekonomiska system: ren marknaden och ren kommando. De är teoretisk eftersom det finns och har aldrig varit några verkliga exempel på antingen typ av ekonomiska system.

Som producerar

Individer eller grupper av individer väljer som arbetar för att producera varor i ett rent system. Det finns ingen statlig inblandning som lika sysselsättning lagar, lagar mot diskriminering eller särbehandling.

Vad som produceras

I ett rent system väljer individer eller grupper av individer själva vad de vill producera. Regeringar stör inte i sådana former som antitrust eller mot monopolen lagar.

Hur mycket är producerad

När en individ eller grupper av individer besluta vad varor att producera, de också bestämma hur mycket för att producera och i vilken takt. Det finns ingen regering subventionering eller påbjudit högsta/lägsta nivåer av produktion.

Hur mycket producerade varor kostnad

Efter att varorna är producerade, väljer enhet som producerade dem hur mycket de kommer att kosta och allmänt försöka tjäna så mycket pengar för varor som möjligt. Det finns inga statliga bestämmelser om avgifter för mycket eller för lite, inga skatter, inga tariffer.

Som tar emot producerade varor

Efter att varorna är producerade, säljs de till högstbjudande, aka högsta betalar konsumenten utan regeringens inblandning. Konsumenterna allmänt försök att få varor till lägsta pris möjligt. I ett rent system är jämvikt priserna på varorna resultatet av kompromisser mellan tillverkare och konsumenter.