mynewspapers.net

Vad är en Vevaxelgivaren?Vevaxelgivaren är en liten men viktig del i moderna förbränningsmotorn. Utvecklat för att fungera med nya elektriska och datorbaserade system, är Vevaxelgivaren allestädes närvarande till fordons konstruktion. Det är en del att när fungerar knappt märkas, men när ett fel inträffar det kan påverka bränsle ekonomin, tändning och acceleration prestanda.

Historia

När förbränningsmotorn var innovated växte dess komplexitet. Nya elektriska komponenter krävde ett övervakningssystem så alla delar kunde utvärderas i realtid för prestanda och förordning. Vevaxelgivaren (även kallad Vevaxelgivaren) är en sådan elektrisk komponent i moderna förbränningsmotorn. Det övervakar rotationshastighet eller vevaxelns position så att det inte längre skall inspekteras manuellt (av en mekaniker) men övervakas av den bil färddator.

Betydelse

Mer rörliga delar en förbränningsmotor har, desto större behovet av att göra vissa alla delar arbetar enligt en annan. Vevaxelgivaren ger mer komplexa motorkonstruktion som variabel ventil timing och bränsleinsprutning system. "CAS [Vevaxelgivaren] är en induktiv signalgenerator; Den mäter ovilja,"skriver topbuzz.co.uk, en publikation som sammanställts från upplevelsen av auto mekanik. "CAS är typicality hittade på injektion motorer, och det är ett viktigt sensorn. Utan den, motorn körs inte dess optimal och om fel, ECU varningslampan skall belysa på instrumentbrädan.

Funktion

Vevaxelgivaren finns oftast gränsar till cam bältet eller vevaxel själv. En magnet fungerar som signalgenerator, att skapa ett magnetfält. Detta gör att flyga hjulet att snurra och pins eller pinnar kamaxelns att vända. Den bil motor förvaltningsenheter (datorsystem) använder denna information för att beräkna hastigheten på rotation via Vevaxelgivaren. Utan dessa mätningar motorns tidpunkten kunde kastas bort mycket snabbt och den resulterande reparationen skulle lagförslag vara dyrt.

Typer

Det finns många varianter på Vevaxelgivaren precis som det finns många modeller av förbränningsmotorn. Det är relativt billigt att köpa jämfört med andra motorkomponenter men det är inte att säga att delen inte är integrerad. Förbränningsmotorn beror på timing till verk riktig, och utan Vevaxelgivaren timing är svåra att hantera. En form av Vevaxelgivaren används också på cyklar för att övervaka rotationshastighet och position av veva in.

Fördelar

Vevaxelgivaren tillåter motorn att arbeta på optimal prestanda. Det skapar bättre bränsleekonomi, tändning och acceleration av korrekt övervakning av timing och hastigheten på motorns integrerade delar. På grund av detta, bör sensorn kontrolleras (tillsammans med andra rörliga delar) varje halvår att bilen fungerar väl och på topp.