mynewspapers.net

Vad är en tekopp Yorkie bajs?

Vad är en tekopp Yorkie bajs?


Fluffiga, söta och gosiga, en tekopp yorkie poo är forever-valpen som aldrig växer upp. En korsning mellan en tekopp Yorkshire terrier och en toy pudel, denna nya formgivaren hund rasen är ett populärt val bland husdjursägare som gillar väska-storlek hund som inte fäller på dem eller deras möbler.

Typer av hår och Grooming

Valpar födda av två olika raser ärver normalt mer drag från ena föräldern än den andra. Så en yorkie bajs kan ha mer silkeslen raka håret av en yorkie, eller vara mer lockigt hår som en pudel. Oavsett frisyr är resultatet av denna mix päls som inte skjul, och det är särskilt bra nyheter för personer med allergier. Yorkie Poos kräver weekly borsta hemma för att hålla mattor under kontroll, men hundar ska skickas till groomer var sex till åtta veckor för ett trim. Hår färgning av denna ras mix kan vara brun, vit, svart eller guld röd.

Temperament och personlighet

Yorkie poos är energisk hund som är lekfulla och behöver regelbunden motion. De tenderar att vara Barker, en egenskap de få från moderföretag yorkie och är ibland envis, som är en egenskap som ärvt från sin pudel sida. Allt som allt gör de angenäma familj sällskapsdjur som är oftast bra med barn. Rasen är ny och fortfarande under utveckling.

Tekopp hälsa och livslängd

Vattenglas mängd hund inte en faktisk rasen, men en marknadsföring term för en leksak hund som är undermåliga, ofta på grund av för tidig födsel. En vuxen teacup hund väger bara 1,36 kg eller mindre. Därför finns det ingen garanti för att en yorkie bajs valp växer upp att väga mindre än 1,81 kilo, även om båda sina föräldrar var tekoppar. Tekopp hundar är sköra, med små ben som lätt kan bryta. Beroende på hälsan hos sina föräldrar, kan en tekopp yorkie bajs ärva genetiska sjukdomar och hälsoproblem som ofta förknippas med tekopp Yorkshire Terrier. Små hundraser är mer benägna att ha dålig reaktioner på anestesi, som kan vara dödlig. Ju mindre hunden desto mindre chans har den att leva ett långt och friskt liv.

Blandade raser kan vara friskare hundar

Det finns en möjlighet att blandade hundar av alla storlekar kan njuta av bättre hälsa än en renrasig eftersom shuffle i deras genetik hjälper dem att undvika medicinska problem med inavel. En frisk icke-tekopp yorkie bajs kan leva upp till 18 år.

Att välja en tekopp Yorkie bajs för en sällskapsdjur

Dessa eviga valpar kan köpas från en uppfödare, om inte alla uppfödare av yorkie poos är behagligt att leverera mindre hälsosam tekopp sorten. Undvika hundvalp kvarnarna. En tekopp yorkie bajs kan variera i pris från £97 till 10 gånger så mycket. För både hundens föräldrar bör övervägas när du köper en ny valp av någon ras.