mynewspapers.net

Vad är en synvilla för ett science fair projekt?

Vad är en synvilla för ett science fair projekt?


Optiska illusioner kan uppstå till följd av vad som händer i ögat, eller de kan orsakas av en koppla mellan vad ögat ser och vad hjärnan uppfattar. Spontan optiska illusioner är vanligt, som när du missbedömer hur långt bort något är. Det finns många optiska illusioner som du kan skapa för science projekt som använder mycket enkla material. En fantastisk sak är att även om du gjort en optisk illusion, det fortfarande visas som en illusion till dig!

Blind fläck optisk Illusion

Rita ett "x" om 1/2-inch hög på en 5 x 8-tums indexkort. Plats x ca 1 tum i från vänsterkanten och centrum det vertikalt. På andra sidan av kortet, ca 1 tum i från höger sida och centrerad vertikalt, rita en 1/2-inch high "o". Täcka ditt vänstra öga och fokus på x. flytta kortet längre bort och närmare ditt ansikte. Någon gång, kommer o bara försvinna. Du kan täcka ditt högra öga och fokusera på o. X kommer att försvinna.

En annan Blind fläck optisk Illusion

Rita ett "x" om 1/2-inch hög på en 5 x av 8-tums indexkort. Plats x ca 1 tum i från vänsterkanten och centrum det vertikalt. På höger sida av kortet, börjar om 1-1/2 inches från x, rita en tung solid svart linje 3 inches lång. På höger sida av linjen, dra ett rött x ungefär 1/2-tum hög. En höger sida av x, fortsätta den tunga svarta linjen för 2 mer inches. Stäng ditt vänstra öga och fokusera på x på vänster sida av kortet. Flytta kortet längre bort och närmare ditt ansikte. Någon gång det röda x kommer att försvinna och du kommer se en obruten tunga solid svart linje.

Motion-relaterade optisk Illusion

Håll i slutet av en penna mellan tummen och pekfingret. Skaka din hand upp och ner några inches mycket snabbt, vilket gör att pennan att vicka lite som du håller den. Pennan kommer att visas av gummi och att böja varje gång du flyttar din hand.

Två linjer optisk Illusion

Rita konturerna av en smal rektangel på ditt papper. Från vänster till höger början utanför boxen, rå en diagonal linje genom rutan som förvandlar från blått till rött inuti boxen. Dra en andra blå linje nära och parallellt till den första raden men sträcker sig utanför höger om rutan bara. Färg: helsvart rektangel. Nu visas det att de två blå slutar i formuläret för en enda rad, men de inte. Den blå linjen till vänster faktiskt avslutas av den röda linjen till höger.

Inside-Out optisk Illusion

Samla ihop 8 eller 10 små tredimensionella objekt som en checker bit, en knapp och en gaffel. Platta ut en bit av modelleran till kvadrat ungefär 8 inches på varje sida. Ordna objekt på modelleran och tryck dem i omkring hälften sätt--inte går hela vägen igenom modelleran. Lysa starkt ljus på modelleran och ta en bild. Titta på den bild höger sida-upp och objekt visas att ha gjort avtryck i modelleran. Vända bilden upp och ner och objekt ser ut att vara poppar ut på dig.