mynewspapers.net

Vad är en svetsning filt?En värmefilt svetsning är en filt som är immuna mot gnistor och eld. Den har förmågan att skydda närliggande objekt som kan få duschat med gnistor och slagg under svetsprocessen.

Värmekapacitet

Mest svetsning filtar kommer att vara stabil upp till 1000 graders intervall, ge eller ta några grader. Avancerade modeller kan vara effektivt hela vägen upp till 148 grader C. Dessa filtar är tillverkade av speciella material som är låga, gnista och slagg fördröjningsmedel.

Brandskydd

Svetsning i ett garage eller annat område som kan ha olja eller bensin på golvet är mycket farligt eftersom svetsning gnistor och smält stål kan antända dessa ämnen. Att placera en svetsning filt under området där arbetet kommer att utföras kraftigt minskar risken för brand.

Andra skydd

Ibland måste svetsare weld i udda situationer, såsom nära målade automotive paneler eller andra objekt som de inte vill skada. Som täcker dessa objekt med en värmefilt svetsning kommer att skydda dem från gnistor och slagg skapad av svetsprocessen.