mynewspapers.net

Vad är en redundant kolon?

Vad är en redundant kolon?


En typ av tjocktarmen kallas överflödiga eller vridna kolon. Redundant kolon är när ytterligare slingor utveckla, skapa ett längre än normalt kolon.

Människors kolon

Kolon former och storlekar kan variera både mellan familjer och befolkningen i sin helhet. Dessutom består människors kolon av flera vändningar som inte automatiskt signalera ett redundant kolon.

Orsakar

Det finns flera sätt tjocktarmen kan bli twisted och förvrängd. Förstoppning, dietary brister, toxicitet i tjocktarmen och närvaron av patogena organismer kan alla bidra till ett redundant kolon.

Riskfaktorer

Vissa riskfaktorer är ålder (vanligtvis vuxna över 60 år), en utvidgad kolon och intestinal pseudo hinder, en tarm blockering orsakas av nerv eller muskel problem som påverkar flödet av mat, vätska och luft genom tarmen.

Brist på Fiber

Vad är en redundant kolon?


En brist på fiber i en persons kost kan vara del av orsaken till många sjukdomar och störningar, förutom ett redundant kolon. Konsumera en tillräcklig mängd fibrer i kosten hjälper till att hålla din matsmältning system frisk.

Indirekta hälsa följden

Användning av en colonoscope är ganska svårt och i vissa situationer omöjligt om redundant kolon finns. En koloskopi kan specialister att undersöka delar av tjocktarmen och ändtarmen området för misstänkta kolorektal tumörer. Enligt den nationella mag sjukdom Information clearingorganisationer, den också kan användas att utvärdera många andra problem: blod i avföring, buksmärtor och anemi.