mynewspapers.net

Vad är en plast processflödesdiagram?

Vad är en plast processflödesdiagram?


En plast processflödesdiagram kartor ut resa plast tar på sin väg till återvinns. Den skildrar utvecklingen av plast från skrot material till en användbar produkt.

Definition

En plast processflödesdiagram är ett diagram med enkla bilder och beskrivningar för att Visa processen för återvinning av skrot plast. I diagrammet börjar med skrot plast att vara sorterade, sedan mals till små partiklar som är tvättade och grunden till ännu mindre partiklar. Partiklarna är sedan pressad till pellets eller nya produkter.

Extrudering

Extrusion är det sista steget i plast återvinning process. Plast flingor går genom en rad mekanismer som kallas hopper, fat, cylinder, och skruva det värmen och smält plast och föra det framåt genom maskinen. När plasten smälts, fortsätter skruven att driva det dock en dö som formar plasten. Det sedan rör sig genom en avkylningsenhet och blir en användbar produkt.

Återvinning typer

En plast processflödesdiagram visar återvinning av endast vissa plastprodukter som efter konsument plast eller plast produkter används till fullservice kapacitet en gång tidigare att återvinnas. Det visar också plast skrot eller återvunna polymerer från plast produktion och mekaniska plast bearbetning som omfattar smältning eller fragmentering av plastavfall.