mynewspapers.net

Vad är en överföring vakuum modulator ventil?

Vad är en överföring vakuum modulator ventil?


Överföring vakuum modulator ventilen avgör hur mycket belastning på motorn så att överföringen kan skifta ordentligt. Den har en vakuum linje som ansluter till intaget och mäter mängden vakuum i motorn.

Hög belastning vs låg belastning

För att avgöra om huruvida överföring skulle skifta, mäter modulator ventilen belastningen av motorns vakuum. Motorns belastning är mätningen av hur hårt en motorn fungerar vid en given tidpunkt. Till exempel glidflyger ner backen kommer att skapa en låg motorns belastning, medan du kör uppförsbacke med två passagerare och en boot full av bagage kommer att skapa en hög belastning. Således är SKIFT punkter för överföring beräknat enligt valve's mätning.

Hur det fungerar i överföringen

Modulator ventilen ingår överföring vakuummätning. Inuti behållaren av vakuum modulator fungerar ventilen med en membran och en kalibrerad våren att mäta belastning. När membranet sinnen förändringar i motorn vakuum på grund av lasten ändringar, skjuter membranet mot ventilen medan kalibrerad våren flyttar mot förflyttning av membranet.

Potentiella problem

Om modulator ventilen inte fungerar som den ska kommer överföringen inte skifta ordentligt. Dessa problem kan uppstå när slangen ansluter överföringen till motorn vakuum sprickor eller brännskador, eller kollapsar till sig själv.