mynewspapers.net

Vad är en noshörning horn gjord av?

Vad är en noshörning horn gjord av?


En noshörningshorn är distinkt och namnet "rhinoceros" faktiskt kommer från de grekiska orden för "näsa" och "horn". Men trots sin storlek och styrka, horn består främst av ett protein som kallas keratin--samma ämne som gör upp hår och naglar.

Horn sammansättning

Till skillnad från andra behornade djur, som har en benig kärna inneslutet i keratin, har noshörningar endast mineralfyndigheter av kalcium och melanin kärnan i deras horn, mer liknar hovar och näbbar, enligt forskare vid Ohio University. I samma undersökning bekräftade att horn slipas av hening, likaså att en penna. Variationer i noshörning horn keratin sammansättning, kost och geografisk plats, kan användas på samma sätt till fingeravtryck för identifiering av djur, så att ekologiska forskare som Raj Amin av Zoological Society of London att avgöra som befolkningen en noshörning tillhörde. Denna information är användbar till tjänstemän för brottsbekämpning slå till mot tjuvskytte.

Healing Lore

Noshörning horn var en gång trodde att innehålla medicinska egenskaper, alltifrån stoppa näsblod och huvudvärk bota difteri och matförgiftning och öka libido. Dock skingrats studier av schweiziska farmaceutiska företaget Hoffmann-La Roche och den Zoological Society of London påståenden att rhino keratin bär någon effekt på den mänskliga kroppen, och med hjälp av hornen för medicinska ändamål har varit olagligt sedan 1993.

Tjuvjakt och handel

Även om noshörningar är en skyddad utrotningshotade arter, är värdet av deras horn huvudorsaken de är fortfarande olagligt jagas. Från och med 2010 säljer noshörning horn för £13.650 till £35,100 / 0.907 kg på den svarta marknaden.