mynewspapers.net

Vad är en normal temperatur under armen?

Vad är en normal temperatur under armen?


Normal kroppstemperatur är traditionellt anses vara ca 37 grader Celsius (98.6 grader Fahrenheit). Denna mätning skall dock motsvarar vanligtvis temperaturen tas oralt. Kroppstemperaturen kan variera där det mäts. Även om mätningar som utförts under armen inte kanske alltid är helt korrekta, kan de ge dig en ungefärlig siffra för att avgöra om du har feber.

Underarm temperatur

Temperaturen tas under armen vanligtvis anses vara mindre exakt än de flesta andra organ platser för mätning av temperatur. Denna mätning, även känd som "axillär temperatur," tenderar att vara ungefär en halv grad grad under muntliga temperatur. Normal axillär temperatur skulle därför variera mellan 36,4 grader C och 527 grader Celsius (97,6 grader och 98,1 grader Fahrenheit).

Andra mätpunkter

Rektaltemperatur tros vara mest korrekta när fastställa faktiska kroppstemperatur för barn. Normalområdet går mellan 36 och 37.7 grader Celsius (97 och 100 grader Fahrenheit). Örat temperatur (eller "trumhinnan" temperatur) också är mycket exakt hos barn och vuxna. 37,5 grader Celsius (99,5 grader Fahrenheit) är den normala temperaturen för denna metod. Mäta kroppstemperaturen muntligen är kanske den mest traditionella metoder för mätning. Även om 37 grader Celsius (98.6 grader Fahrenheit) är standard normen, kan friska utbud variera mellan 36,7 och 37,1 grader Celsius (98.2 och 98.8 grader Fahrenheit).

Hur man mäter temperaturen i armhålan

Placera en ren termometer under armen och placera armen tillbaka ner över det tätt. Om du använder en digital termometer, det bör pip när den är klar att mäta. Om du har en glas termometer som använder alkohol eller galinstan som dess hjälpmedel mätmetoder, lämna termometern under armen i minst fem minuter. Var försiktig bo fortfarande när du använder en glas termometer så att du inte orsakar det att bryta. Det rekommenderas att glas termometrar med kvicksilver kastas bort, eftersom kvicksilver är giftigt för människor och djur.

Extra steg mot noggrannhet

Kontrollera din termometer är ren. Tvätta den i något varmt, tvål vatten före och efter varje användning. Om du har utöva (eller äta eller dricka vid muntliga termometrar), vänta minst 15 minuter innan du tar din temperatur. När du tar axillär temperatur, använda en elektronisk termometer för de mest exakta resultat. Läs den så snart det Piper, som anger att mätningen är klar.

För- och nackdelar

Mäta temperaturen under armen har fördelar och nackdelar. Den uppenbara nackdelen är att det är mindre exakt än andra metoder för mätning. En fördel är att det inte är mycket invasiva. Många barn har svårt att hålla stilla för temperaturmätning i andra områden av kroppen, men de kan tolerera med termometern vid armhålan.